Izsolē pārdots rets un iekārojams BMW Alpina automobilis (13)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW Alpina B10 Biturbo
BMW Alpina B10 Biturbo Foto: bringatrailer.com

Buhlo pilsētiņā Bavārijā bāzētais automobiļu tūninga uzņēmums Alpina savu darbu veica tik labi, ka Vācijā tas oficiāli jau tiek uzskatīts par autoražotājus. Viens no nelielās firmas izstrādājumiem, rets un ļoti iekārojams BMW Alpina B10 Biturbo, nupat izsolē Amerikā pārdots par 73 000 dolāru.

Bring & Trailer izsolē pārdotais Alpina B10 Biturbo ir automobilis, kura bāze ir 5. sērijas BMW (E34), taču par "donoru" ir krietni pārāks un arī ekskluzīvāks, jo šo modeli jeb, pareizāk sakot, šā modeļa uzlabojumu kompleksu, Alpina izgatavoja tikai 507 eksemplāros.

Savā laikā B10 Biturbo bija starp planētas ātrākajiem sedaniem. Standarta 3,4 litru sešu cilindru motors ieguva vieglākus virzuļus, pilnveidotu sadales vārpstu un dzesēšanas sistēmu, kā arī divus Garrett T25 turbokompresorus, kā rezultātā jauda no cienījamiem 208 ZS pakāpās līdz vēl respektablākiem 360 zirgspēkiem. Bet griezes moments jau sasniedz 520 Nm, ko aizmugurējās ass riteņiem novada piecu pakāpju manuālā pārnesumkārba.

Foto: bringatrailer.com

Šādā komplektācijā 1990.gada Alpina B10 Biturbo spēj 100 km/h sasniegt 5,7 sekundēs un maksimāli attīsta 290 km/h. 

Foto: bringatrailer.com

Automobiļa ārējais dizains Alpina labākajās tradīcijās ir visai atturīgs. Tas nav uzkrītošs un nekādā ziņā neatspoguļo veiktspēju, tomēr zinātājiem uzreiz ir skaidrs, ka automobilis ar firmas 20 spieķu riteņu diskiem patiesībā ir "vilks jēra ādā".

Foto: bringatrailer.com

Alpina neražo mašīnas, ar kurām būtu paredzēts uzstādīt apļa rekordus Nordšleifē. Alpina automobiļi ir domāti komfortam jebkuros apstākļos un ar tādu griezes momentu, lai jebkurā ātrumā uz autobāņa apdzenamais auto ātri paliktu aptskaļskata spoguļos. Tādēļ arī interjerā redzama īpatnēja sportiski konturētu sēdekļu un īstu koka detaļu kombinācija, kas papildināta ar bagātīgu aprīkojuma klāstu, tai skaitā kasešu audio sistēmu.

Foto: bringatrailer.com

Konkrētais eksemplārs savā darba mūžā ir redzējis daudz, taču tā nobraukums ir salīdzinoši neliels - tikai nedaudz vairāk par 81 tūkstoti kilometru. Ja runā par izsolē sasniegto cenu, tad 73 000 ASV dolāru jeb 67 tūkstoši eiro ir adekvāts novērtējums, jo arī populārajā tīmekļa vietnē Mobile.de atrodamie trīs Alpina B10 Biturbo eksemplāri maksā no 50 līdz 65 tūkstošiem eiro.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu