Banku augstskolā jauna studiju programma "Biznesa procesu vadība"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Banku augstskola.
Banku augstskola. Foto: Ieva Makare / LETA

 Banku augstskola šogad sāks uzņemt studentus jaunā profesionālā bakalaura studiju programmā "Biznesa procesu vadība", informēja augstskolā.

Pēc Banku augstskolas pārstāvju paustā, izglītības iestāde 2020.gada 14.aprīlī ir saņēmusi licenci īstenot jaunu un unikālu profesionālo bakalaura studiju programmu, kas tika izstrādāta kopā ar darba devējiem, mācībspēkiem, esošajiem un topošajiem studentiem un ir pielāgota aktuālajām globālā tirgus vajadzībām.

Šīs programmas mērķis ir sagatavot izcilus nākamās paaudzes līderus biznesa procesu vadībā darbam strauji mainīgos apstākļos, uzsvēra augstskolā.

Programma tiks īstenota latviešu un angļu valodā klātienē, kā arī tālmācībā. Uzņemšana 2020./2021.studiju gada programmā notiks jau šovasar, studētgribētājiem elektroniski piesakoties vienotājā uzņemšanas sistēmā.

Banku augstskolā uzsvēra, ka, ņemot vērā pasaules straujās pārmaiņas, dažreiz studētgribētājiem esot sarežģīti izvēlēties savu nākamo profesionālās darbības virzienu uzreiz pēc skolas absolvēšanas. Lai to atvieglotu, šajā studiju programmā pirmie divi studiju gadi tiks veltīti studenta personības attīstībai, stimulējot intelektuālo spēju nostiprināšanu un atvērtību jauniem skatījumiem, pieejām un domāšanas veidiem, lai attīstītu līderības prasmes, kas būs nepieciešamas nākotnē, pauda augstskolā.

"Un tikai trešajā studiju gadā studentiem būs jāizvēlas vienu no trim specializācijām - uzņēmuma, personāla vai mārketinga vadītājs, tādējādi veicinot konkurētspējīgu zināšanu un praktiskās pieredzes iegūšanu uzņēmumu un struktūrvienību vadībā starptautiskajā vidē," atklāja Banku augstskolā.

Programmas direktore Lilita Sparāne uzsvērusi, ka jaunajā studiju programmā izaicinājumi gaida ne tikai studentus, bet arī docētājus un darba tirgus pārstāvjus. Grupu darbs, risinot biznesa problēmsituācijas, izstrādājot inovatīvu ideju ieviešanas plānus, un arī ieviešot tās dzīvē kopā ar organizāciju pārstāvjiem, prasīs jaunu pieeju izmantošanu gan gatavojot lekcijas, gan mentorējot darbu, gan izstrādājot prototipus un testējot tos dzīve, gan arī apgūstot tādas jaunas studiju metodes kā starptautiskie virtuālie hakatoni, spēļošana, simulācija, eksperimentēšana un citas, klāstījusi Sparāne.

Studijās liels uzsvars tiks likts uz modernu projektu vadību, ņemot vērā digitālās transformācijas attīstību, cilvēkresursu piesaistes un talantu vadības nepieciešamību, praktisko biznesa gadījumu analīzi, dizaina un sistēmiskās domāšanas principu izmantošanu gan stratēģiskās vadības, gan mārketinga un pārdošanas jomās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu