Arī žurkas nav apmierinātas ar ieilgušo pandēmiju un kļūst arvien agresīvākas (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Žurka. Ilustratīvs attēls.
Žurka. Ilustratīvs attēls. Foto: Christian Hartmann / Reuters / Scanpix

ASV Slimību kontroles un profilakses centri (CDC) brīdina, ka žurkas meklējumos pēc pārtikas pilsētās kļūst arvien agresīvākas.  

Izdevums “The Washington Post” vēsta, ka daudzi restorāni valstī pandēmijas dēļ klientus apkalpo tikai attālināti, tāpēc to atkritumu konteineros trūkst ēdiena pārpalikumu. Žurkas, kurām tas bija bagātīgs pārtikas avots, ar to nepavisam nav apmierinātas. 

“Dažas jurisdikcijas ir paziņojušas par žurku aktivitātes pieaugumu, meklējot jaunus pārtikas avotus. Vides veselības un grauzēju kontroles programmas varētu piedzīvot pieprasījuma pieaugumu un daudzus ziņojumus par grauzēju neparastu un agresīvu uzvedību,” pagājušajā nedēļā ziņoja “CDC”. 

Eksperti iesaka rūpīgi noslēgt jebkādu pieeju mājām vai uzņēmumiem, kā arī aizvākt atkritumus un rūpēties, lai žurkām nav piekļuve atkritumu urnām vai dzīvnieku barībai pagalmos. Tādā veidā žurkas varētu mest līkumu cilvēku mājām. 

Palielinātā grauzēju aktivitāte satraukusi arī veselības ekspertus, jo, kā zināms, žurkas pārnēsā bīstamas slimības, piemēram, salmonellu un Veila slimību. 

Arī vairākās lielākajās ASV pilsētās cilvēki ziņojuši par redzētām žurkām ielās, kas izmisīgi meklē ēdienu. Ziņu portālā “CBS” vēstīts, ka Ņūorleānas valdība sākusi grauzēju apkarošanas kampaņu pēc tam, kad sociālajos medijos parādījušies video ar žurkām, kas skraida pa tukšajām pilsētas ielām. Pilsētas mērs paziņojis, ka žurkas “sajukušas prātā”. 

Ņujorkas varas iestādes arī sākušas cīņu ar žurkām, jo tās kļuvušas pavisam bezkaunīgas un bezbailīgas. Tās sāk uzbrukt pat zīdaiņiem un, lai izdzīvotu, pievērsušās kanibālismam.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu