Horvātija atver robežu desmit ES valstu pilsoņiem, tostarp Latvijas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tūristi Horvātijā
Tūristi Horvātijā Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL / PA Images

Horvātija ceturtdien atvērusi robežu bez kādiem ierobežojumiem desmit Eiropas Savienības (ES) valstu pilsoņiem, tostarp Latvijas, Adrijas piekrastes valstij šādi atbalstot vitāli svarīgo tūrisma sektoru, kas cietis koronavīrusa pandēmijā.

"Pagaidu aizliegums robežas šķērsošanai attiecībā uz tūrismu" ir atcelts, ministru kabineta sēdē sacīja premjerministrs Andrejs Plenkovičs.

Šis solis attiecas uz desmit ES valstīm, kurās bijuši līdzīgi panākumi centienos apturēt vīrusa uzliesmojumu.

Šīs valstis ir Austrija, Čehija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Polija, Slovākija, Slovēnija, Ungārija un Vācija.

Valstī ar 4,2 miljoniem iedzīvotāju ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis aptuveni 100, bet ar koronavīrusu kopumā inficējušies nedaudz vairāk par 2000 cilvēku.

Horvātija jau šomēnes atvēra robežas ES pilsoņiem, kas valstī ieradās biznesa nolūkā, kā arī tiem, kam valstī ir nekustamais īpašums vai laiva, vai arī viņiem valstī ir apstiprināta rezervācija.

Turpmāk minēto desmit valstu pilsoņiem nebūs jānorāda kāds konkrēts iemesls ceļošanai, un viņi varēs iesniegt personas datus īpašā tīmekļa vietnē pirms ceļošanas, lai samazinātu gaidīšanas laiku uz robežas.

Saraksts tiks paplašināts, ja arī citās valstīs veselības situācija uzlabosies, piebilda premjers.

Tiek prognozēts, ka tūrisma sektors, kas veido vienu piekto daļu Horvātijas tautsaimniecības, šogad pandēmijas dēļ saruks par 70%.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu