Zakerbergs: Sociālajiem medijiem nav jākļūst par "patiesības arbitriem" (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Stephen Lam / REUTERS

Sociālā tīkla "Facebook" uzņēmuma vadītājs Marks Zakerbergs ceturtdien pauda uzskatu, ka sociālajiem medijiem nav tīmeklī jākļūst par politisko debašu uzraugiem, ar šādu viedokli nākot klajā, saasinoties diskusijām ap sociālā tīkla "Twitter" lēmumu pievienot ASV prezidenta Donalda Trampa tvītam paziņojumu par faktu pārbaudi.

"Es neuzskatu, ka "Facebook" vai tīmekļa platformām kopumā būtu jābūt patiesības arbitriem," intervijā telekanālam CNBC sacīja Zakerbergs, to dēvējot par "bīstamu robežu".

Tramps ceturtdien grasās izdot izpildrīkojumu attiecībā uz sociālo mediju uzņēmumiem, pavēstīja Baltas nams.

Kā vēsta laikraksts "New York Times", rīkojums varētu mazināt šo uzņēmumu aizsardzību attiecībā uz to atbildību par platformās publicēto saturu.

Tramps šonedēļ pauda sašutumu par "Twitter" lēmumu pievienot paziņojumu par faktu pārbaudes iespēju attiecībā uz tvītu, kurā viņš pauda iebildumus balsošanai pa pastu.

Kaut arī "Facebook" nevēlas "noteikt, kas ir patiess vai nepatiess" saistībā ar politiskajiem uzskatiem, uzņēmumam ir savas robežas, arī attiecībā uz nepatiesu medicīnisko informāciju, vēlētāju aktivitātes mazināšanu un safabricētiem materiāliem.

"Ir robežas, un mēs tās nodrošināsim," sacīja Zakerbergs. "Bet, es uzskatu, kopumā ir griba nodrošināt iespējami plašākus viedokļus un ar īpašu godbijību izturēties pret politisko runu."

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu