Tiešraide. Saeima skata novadu reformas likumprojektu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekrānšāviņš no attālinātās Saeimas sēdes Covid-19 laikā.
Ekrānšāviņš no attālinātās Saeimas sēdes Covid-19 laikā. Foto: Ieva LeiniÅ¡a / LETA

Piektdien Saeimas deputāti turpina darbu pie administratīvi teritoriālās reformas likumprojekta, kura skatīšana galīgajā lasījumā sākta vēl 26.maijā, otrdien.

Likumprojekta galīgajam lasījumam iesniegti teju 400 priekšlikumi, bet līdz šim deputātiem izdevies tikt galā ar nepilniem 80.

Kā ziņots, Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas maijā izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja administratīvi teritoriālās reformas likumprojektu.

Reforma paredz 42 pašvaldību veidošanu pašreizējo 119 pašvaldību vietā. Paredzēts, ka izmaiņas stāsies spēkā 2021.gada vidū līdz ar pašvaldību vēlēšanu procesu.

Saeima atbalsta vienu no priekšlikumiem Ulbrokas novada pārdēvēšanai par Ropažu novadu

Saeima šodien lēma, ka atbalsta vienu no priekšlikumiem, kas paredz, ka Ulbrokas novadam tiek mainīts nosaukums uz Ropažu novadu.

Vēl gan nav skatīti priekšlikumi, kas paredz šo nosaukuma maiņu pašvaldību uzskaitījumā, un lemšana par tiem notiks atbilstoši sēdes norises procedūrai. Ja gadījumā Saeima šodien nepagūtu tikt līdz to izskatīšanai, tie varētu tikt skatīti citā sēdē.

Debates par Ropažu vai Ulbrokas novada izveidi radīja arī diskusijas par deputātu augstprātību, uzpūtību un savstarpējo apvainošanu. Deputāts Viktors Valainis (ZZS) akcentēja, ka, ņemot vērā vairākus pēc būtības vienādus priekšlikumus par pašvaldības nosaukumu un to, ka viens no tiem Saeimā noraidīts, pārējie priekšlikumi nav balsojami.

Deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP) mudināja Valaini pret kolēģiem neizturēties augstprātīgi. Politiķe Jūlija Stepaņenko aicināja Jauno konservatīvo partiju paskatīties pašiem uz sevi un pārtraukt šādas attieksmes paušanu pret parlamentāriešiem.

Pie frakcijām nepiederošā deputāte Inguna Rībena asi kritizēja izskatāmo likumprojektu, uzsverot pret "tik vājā kvalitātē sagatavotu likumprojektu", atklājot, ka par to nebalsos.

Opozīcijas deputāti arī pauda neizpratni par to, kāpēc Saeimas sēdes darba kārtībā ir iekļautas vairākas likumprojekta tabulas, kuras ir savstarpēji atšķirīgas, tādējādi radot apjukumu brīžos, kad ir jābalso par kādu no izskatāmajiem priekšlikumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu