Panorāma: Talsu novada domei draud atlaišana (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Talsi
Talsi Foto: Lita Krone/LETA

Ja mēneša laikā amatā neapstiprinās Talsu domes priekšsēdētāju, domei draud atlaišana. Lai izpilddirektora atrašanas procesu kaut nedaudz atvieglotu, iesaistīta kāda personāla atlases kompānija. Tomēr par tās profesionalitāti daļai deputātu ir šaubas, vēsta Panorāma. 

Pašvaldība noslēgusi līgumu ar uzņēmumu SIA "Aveluk grupa".

Deputātiem šaubas radījuši datu bāzē "Lursoft" iesniegtie dokumenti par uzņēmuma finanšu rādītājiem 2018. gadā. Pēc tiem spriežot, aktīva darbība nav notikusi un nodarbināto darbinieku skaits – apaļa nulle.

Uzņēmuma darbiniece, vadītāja un patiesā labuma guvēja norādīta viena un tā pati persona – Kristīne Kuļeva.

Kuļeva apgalvoja, ka viņas uzņēmumam ir bijusi pieredze tik nozīmīga amata atlasē kā domes izpilddirektors. Lūgta minēt piemēru – kādā pašvaldībā, viņa sacīja: "Nē. Mēs neminam. Tas ir konfidenciāli. Pašvaldībām nē, bet atsevišķiem uzņēmumiem ir bijis, bet, kā jau es saku, komentāri netiks sniegti."

Tikmēr domes vadību uzņēmuma pieredze tik ļoti nesatrauc. Noteicošais bijis – izpilddirektoru atrast ātrāk un ar mazākām izmaksām.

Ceturtdien, 4. jūnijā, domes ārkārtas sēdē iecelta izpilddirektora pienākumu izpildītāja, kas arī bija pieteikusies konkursam uz šo amatu, taču netika tālāk virzīta. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu