Megana par rasismu un nemieriem ASV: tumšādaino dzīvībām ir nozīme (13)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Saseksas hercogiene, prinča Harija sieva Megana Mārkla publiski izteikusies par notikumiem, kas sekojuši Džordža Floida nāvei. Sieviete pauda nožēlu par to, ka bērniem joprojām jāaug pasaulē, kurā eksistē rasisms, un nodēvēja ASV notiekošos nemierus par "satricinošiem", vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Es zinu, ka apzināties, ka tumšādaino dzīvībām ir nozīme," teica Mārkla video, kas tika adresēts viņas vecās vidusskolas absolventiem.

Džordža Floida nāve ir kļuvusi par "lūzuma punktu" ilgstošā sabiedrības neapmierinātībā par policijas vardarbību pret afroamerikāņu komūnu un izraisījusi protestus visā valstī, no kuriem daļa ir vardarbīgi.

"Es jau pāris nedēļas plānoju, ko lai saku jums izlaidumā, taču tas, ko redzam mūsu valstī, štatā un mūsu mājās, Losandželosā, ir vienkārši satricinoši," atklājusi Megana, kuras māte ir afroamerikāne.

"Pirmkārt gribu teikt, ka man ir ļoti žēl. Man ir tik ļoti žēl, ka jums jāuzaug pasaulē, kur šīs problēmas joprojām ir aktuālas," teikusi Saseksas hercogiene, piebilstot, ka vēlas pateikt "pareizās lietas", un paužot uztraukumu, ka viņas vārdus "izķidās".

"Vienīgā nepareizā lieta, ko teikt, ir neteikt neko - Džordža Floida dzīvībai bija nozīme, Breonas Teilores, Filando Kastila un Tamira Raisa dzīvībai bija nozīme. Gluži tāpat kā tik daudziem, kuru vārdus mēs zinām un nezinām," paziņojusi Mārkla.

Megana Mārkla
Megana Mārkla Foto: SCANPIX

Lai arī britu karaļnams parasti nekomentē politiskas norises, Saseksas hercogi ir izņēmums, jo ir atteikušies no karaliskajām pilnvarām.

Megana Mārkla tāpat atminējusies 1992. gada Losandželosas nemierus: "Jums tas būtu jāizprot kā vēstures mācība, nevis jāizdzīvo tas vēlreiz. Man patiešām žēl, ka mēs neesam padarījuši pasauli par vietu, kādai tai ir jābūt," minēja hercogiene.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu