Baidens iegūst demokrātu nominācijai nepieciešamo delegātu skaitu (20)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X

Bijušais ASV viceprezidents Džo Baidens piektdien paziņojis, ka nodrošinājis nepieciešamo delegātu skaitu, lai demokrātu nacionālajā konventā tiktu apstiprināts kā parijas kandidāts startam rudenī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, kurās viņam būs jāstājas pretī pašreizējam Baltā nama saimniekam Donaldam Trampam.

"Tauta, šovakar mēs nodrošinājām 1991 delegātu, kas nepieciešams, lai iegūtu demokrātu nomināciju," tviterī pavēstījis Baidens. "Es katru dienu ziedošu tam, lai nopelnītu jūsu balsi un mēs kopā varētu iekarot nācijas dvēseli."

Turpinoties balsu skaitīšanai pēc otrdien septiņās pavalstīs notikušajām demokrātu priekšvēlēšanām, kļuvis zināms, ka Baidens saskaņā ar aģentūras AP aplēsēm beidzot formāli ieguvis minimāli nepieciešamās delegātu balsis.

Taču tā pamata ir vairs tikai simboliska uzvara, jo jau iepriekš viņš faktiski bija kļuvis par vienīgo pretendentu uz demokrātu nomināciju. Pēdējais no Baidena sāncenšiem - galēji kreisais senators Bērnijs Sanderss - jau aprīlī no cīņas izstājās un izteica savu atbalstu bijušajam konkurentam.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu