Protestos pret rasismu Berlīnē ievainoti 28 policisti (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Protesti. Ilustratīvs attēls
Protesti. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Berlīnē sestdien protestos pret rasismu aizturēti 93 cilvēki, bet 28 policisti ievainoti, svētdien pavēstīja policija.

Trīs policisti nogādāti slimnīcā.

Kopumā pienākumus veica 800 policisti.

Berlīnē pēc demonstrācijas, kas noritēja mierīgi, pie Aleksandra laukuma izraisījās vardarbība. Pēc tam kad kāds vīrietis bija aizturēts par policijas auto bojāšanu, policisti tika apmētāti ar akmeņiem un pudelēm.

Protestu dalībnieki tika aizturēti par nelikumīgu iekļūšanu svešā īpašumā, pretošanos policistiem, uzbrukumiem policistiem, mēģinājumu atbrīvot aizturētos, par koronavīrusa pandēmijas dēļ ieviesto veselības aizsardzības noteikumu pārkāpumiem, pavēstīja policija. 

Demonstrācijās pret rasismu un policijas brutalitāti, kas daudzviet pasaulē tiek rīkotas pēc plašu rezonansi izraisījušās aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāves 25.maijā Mineapolisā, ASV, sestdien notika arī vairākās Vācijas pilsētās, pulcējot tūkstošiem dalībnieku.

Akcijā Berlīnes Aleksandra laukumā ieradušies 15 000 cilvēku. Pasākumam bija reģistrēti tika 1500 dalībnieki, un organizētāji to brīvprātīgi izbeidza pēc dažām stundām.

Organizētāji Vācijā bija aicinājuši rīkot klusas demonstrācijas, godinot Floidu.

20 000 cilvēku piedalījās demonstrācijā Minhenē, 8000 Frankfurtē un 14 000 Hamburgā.

Demonstrācijas pamatā noritējušas mierīgi.

Sadursmēs ar demonstrantiem Hamburgā ievainoti trīs policisti. Akcijas noslēgumā protestētāju grupa apmētājusi policiju ar pirotehniku.

Kādā citā incidentā, kad protestētāji apmētāja likumsargus ar dažādiem priekšmetiem, policija lika lietā ūdens lielgabalu.

Federālais veselības ministrs Jenss Špāns tviterī pauda bažas cilvēku drūzmēšanos koronavīrusa pandēmijas apstākļos.

"Cīņai pret rasismu ir vajadzīgs mūsu visu ieguldījums. Katru dienu. Bet mani satrauc cilvēku pūļi pandēmijas laikā. Ievērojiet distanci, valkājiet maskas, rūpējaties viens par otru. Lai aizsargātu sevi un citus," mudināja ministrs.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu