Bruņoto spēku orķestris ar zibakciju pie Brīvības pieminekļa godina valsts himnas simtgadi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: NBS

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris svētdien ar zibakciju pie Brīvības pieminekļa godinājis valsts himnas simtgadi, informēja Aizsardzības ministrijā.

Zibakcijas laikā orķestris atskaņoja valsts himnu "Dievs, svētī Latviju!".

Galvenais diriģents un orķestra priekšnieks kapteinis Andis Karelis aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju aizsargāt, cienīt un godāt Latvijas himnu tāpat, kā to dara ikviens Nacionālo bruņoto spēku karavīrs.

""Dievs, svētī Latviju" ir ļoti skaists mūsu valsts simbols - lūgšana, kas kopš tās pirmatskaņošanas ir spēcīgs nacionālās pašapziņas apliecinājums. Šī lūgšana kalpojusi arī kā garīgs atbalsts daudziem okupētajā Latvijā. Šobrīd, kad varam ar brīvības izjūtu dziedāt himnas vārdus, ir svarīgi šo brīvību neuztvert kā pašsaprotamu, to sargāt un atcerēties, ka arī mūsdienīgai valstij ir jābalstās uz pamatvērtībām," uzsver kapteinis Karelis.

Zibakcija norisinājās, ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra noteiktos ierobežojumus, piebilda ministrijā.

Latvijas himnas "Dievs, svētī Latviju!" vārdus un mūziku sacerējis Baumaņu Kārlis. Himna pirmo reizi izskanēja 19.gadsimta otrajā pusē, kad latvieši sāka atklāti izpaust savu nacionālo identitāti. Šogad aprit simts gadi, kopš Latvijas Satversmes sapulces sēdē 1920.gada 7.jūnijā dziesma - lūgšana "Dievs, svētī Latviju!" - tika apstiprināta par valsts himnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu