Neskatoties uz koronavīrusa izplatīšanos, Indijā durvis ver lielveikali un tempļi

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Neskatoties uz jaunā koronavīrusa straujo izplatīšanos, vairākās Indijas pilsētās pirmdien no jauna atvērti lielveikali un tempļi.

Pēc desmit nedēļām, kas pavadītas, ievērojot ierobežojumus, valdība nolēmusi tos atvieglot, lai mazinātu to postošo ietekmi uz ekonomiku.

Taču jaunu inficēšanās gadījumus skaits aizvadītajā diennaktī pieaudzis par 9983, sasniedzot 256 611, liecina valdības publiskotie dati.

Indijā jaunais koronavīruss prasījis 7135 cilvēku dzīvību, kas ir mazāk nekā citās vīrusa smagi skartajās valstīs, bet veselības nozares eksperti prognozē, ka epidēmija kulmināciju sasniegs tikai jūlijā.

Neskatoties uz drūmajām prognozēm, Deli pirmos reizi kopš 25.marta ļauts atsākt darbu lielveikaliem, restorāniem, tempļiem un mošejām.

Vairāki tempļi aizlieguši apmeklētājiem nest ziedojumus un ierīkojuši dezinfekcijas tuneļus pie ieejām, kur cilvēkiem tiek mērīta temperatūra.

Deli, kas ir viena no pandēmijas smagāk skartajām vietām Indijā, inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vairāk nekā 27 600 cilvēkiem, no kuriem 761 ir miris. Taču mediji ziņo, ka patiesais saslimušo skaits ir, visticamāk, daudz lielāks.

Mumbajā, kur reģistrēta aptuveni piektā daļa no Indijā inficētajiem cilvēkiem, spērusi piesardzīgākus soļus, paturot lielveikalus, restorānus un frizētavas slēgtus.

Darbu ļauts atsākt tikai kioskiem.

Indijas valdība apgalvo, ka stingrie ierobežojumi, kas 25.martā tika noteikti cīņā ar jauno koronavīrusu, ir palīdzējuši ierobežot tā izplatīšanos. Taču tie atstājuši smagas sekas uz ekonomiku un ievērojami papildinājuši bezdarbnieku rindas.

Kredītreitingu aģentūras prognozē, ka ekonomika šogad varētu sarukt par vairāk nekā 5%, salīdzinot ar vidēji aptuveni 7% pieaugumu pēdējā desmitgadē.

Neskatoties uz ierobežojumu atvieglošanu pagājušajā mēnesī, Indijas ražotnēm ir grūti atsākt darbu ierastajos tempos, jo vīrusa dēļ izklīduši strādnieki.

Lielās pilsētas, kas agrāk bija pievilcīgs galamērķis darba meklētājiem no Indijas nabadzīgajiem reģioniem, skārusi reversā migrācija, un miljoniem cilvēku atgriezušies savos dzimtajos ciematos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu