BBC krievu valodas versija labo rakstu par Putina meitas ģenētikas projektu (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vladimirs Putins.
Vladimirs Putins. Foto: Alexei Nikolsky/Alexei Nikolsky/TASS

Lielbritānijas raidsabiedrības BBC krievu valodas versija veikusi labojumus aprīļa publikācijā, kurā stāstīts par to, ka bērnu endokrinoloģe Marija Voroncova, kas medijos identificēta kā Vladimira Putina vecākā meita, ar enerģētikas milža "Rosneft" finansiālo atbalstu centīsies padarīt Krieviju par vienu no pasaules līderēm gēnu inženierijā, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

BBC krievu valodas versijas publikācijā tika vēstīts, ka Krievijas valdība marta sākumā parakstīja līgumu par “Rosneft” dalību šajā projektā, valstij piederošajam uzņēmumam solot projektā investēt līdz pat vienam miljardam ASV dolāru. 

Savukārt tagad BBC publiskojis jaunu versiju - tajā vairs nav minētas summas, ko “Rosneft” investēs projektā. Tāpat jaunākajā versijā vairs netiek minēts, ka gēnu pētniecības centra uzraudzības padomē darbosies Marija Voroncova un “Rosneft” vadītājs Igors Sečins. 

BBC krievu valodas versija skaidro, ka šī informācija no raksta esot izņemta pēc skaidrojumiem no “Rosneft” puses. 

Pēc sākotnējās publikācijas iznākšanas “Rosneft” paziņoja, ka tā saturot nepatiesu informāciju, un piedraudēja vērsties pret BBC tiesā. 

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu