CSDD fotoradariem šobrīd izmanto ārkārtējā situācijā atbrīvojušos tehniku un darbaspēku (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Stacionārais fotoradars. Ilustratīvs attēls.
Stacionārais fotoradars. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka / LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) pašreiz stacionāro fotoradaru uzturēšanu īslaicīgi veic pati, izmantojot tehniku un darbaspēku, kas uz laiku atbrīvojies ārkārtējās situācijas laikā, skaidroja CSDD pārstāve Ieva Bērziņa.

Viņa skaidroja, ka deleģējuma līguma ietvaros ar Valsts policiju CSDD turpina nodrošināt stacionāro fotoradaru darbību visā Latvijā, tai skaitā arī datu nosūtīšanu Valsts policijai lēmuma pieņemšanai. Šis līgums ir noslēgts līdz 2023.gada beigām.

CSDD izvērtē, kuras radaru darbību nodrošināšanas funkcijas tā spēj veikt pati un kurām ir nepieciešami ārpakalpojumi.

Lai nodrošinātu fotoradaru darbību, CSDD slēdz dažādus pakalpojumu sniegšanas līgumus, piemēram par elektroapgādi, apdrošināšanu, apsardzi, uzturēšanu, apkopi un citiem publisko iepirkumu likumā noteiktajā kārtībā.

Pašreiz visi 100 stacionāriem fotoradari darbojas, tie ir licencēti, verificēti un dati no radariem tiek nosūtīti Valsts policijai lēmumu pieņemšanai. Svarīgi, ka visās stacionāro fotoradaru darbības vietās tiek pildīta to svarīgākā funkcija - prevencija.

Līgums par stacionāro fotoradaru uzturēšanu ir beidzies 3.jūnijā

 Līdz jauna līguma noslēgšanai nepieciešamo apkopes funkciju īslaicīgi veic CSDD, izmantojot tehniku un darbaspēku, kas uz laiku atbrīvojies ārkārtējās situācijas laikā.

Kā pagājušā nedēļā ziņoja Latvijas Televīzija, 3.jūnijā spēku zaudēja CSDD noslēgtais līgums par visu 100 Latvijā uzstādīto fotoradaru apkopi, nepieciešamības gadījumā labošanu un citiem uzturēšanas pakalpojumiem. Turpmāk plānots visu šo funkciju veikšanu vairs neuzticēt vienam uzņēmumam, bet sadalīt. Iespējams, daļu uzturēšanas darbu varētu veikt arī CSDD pati. "Mēs vērtēsim, par ko mēs taisīsim iepirkumu un ko mēs spēsim paši ar saviem resursiem nodrošināt," sacīja Bērziņa.

Galvenais mērķis ir samazināt fotoradaru uzturēšanas izmaksas, jo ar radaru darbības rezultātā iekasētajiem sodiem par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem nepietiekot.

Radarus CSDD piegādāja SIA "Reck", kas atbildēja arī par radaru uzturēšanu. Tagad saistības beigušās, bet fotoradaru ražotājs šajā pavasarī brīdinājis CSDD, ka radaru licence ir apmaksāta tikai līdz maija beigām un pēc tam tā jāiegādājas no jauna. Par licences turpmāko darbību nesen interesējies arī pats CSDD, tomēr direkcija noliedza, ka ar to būtu kādas problēmas.

"Tas ir mūsu īpašums un mēs ar to varam darīt arī turpmāk visas mums nepieciešamās lietas, pašlaik stacionāri fotoradari darbojas, tie ir licencēti un verificēti, ir saņemtas visas nepieciešamās atļaujas, lai radari Latvijā varētu strādāt, arī sūtīt operatīvi datus valsts policijai," apgalvoja CSDD pārstāve, vēlāk gan precizējot, ka licences ir spēkā, bet jautājums par to turpmāko iekļaušanu uzturēšanas līgumā tikšot risināts iepirkuma kārtībā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu