Sāremā sala cer atjaunot prāmju satiksmi ar Ventspili (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Bāka Sāremā salā.
Bāka Sāremā salā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Sāremā salas pašvaldība nav atmetusi ideju par prāmju satiksmes atjaunošanu maršrutā Montu - Ventspils. Visticamāk, tas varētu notikt nākamvasar, ziņo Igaunijas sabiedriskais medijs ERR.

Pagājušajā gadā izsludinātais iepirkuma konkurss beidzās ar neveiksmi - tajā pieteicās tikai viena kompānija, tomēr izrādījās, ka tai nav šim maršrutam piemērotu kuģu.

Tomēr salas pašvaldība nav atmetusi cerības un gatavojas izsludināt jaunu konkursu par prāmju satiksmes nodrošināšanu ar Ventspili, sarunā ar ERR atzina Sāremā pašvaldības Attīstības un komunikācijas departamenta vadītāja Karina Nerepa. Viņa pastāstīja, ka satiksme ar ar Ventspili joprojām ir ļoti nozīmīgs jautājums, un pašvaldība jau sazinājusies ar vairākām ieinteresētajām kompānijām.

Tajā pašā laikā pašvaldība atzīst, ka nav viegli atrast prāmju kompāniju, kura būtu gatava nodrošināt satiksmi tikai vasaras mēnešos un kurai turklāt būtu piemērots kuģis.

Pašvaldība ir gatava daļēji subsidēt šādu prāmju līniju. Tās veiktie aprēķini liecina, ka pirmajos trīs gados tam būtu nepieciešami 900 000 eiro.

No 2005. līdz 2008. gadam eksistējusī prāmju satiksme starp Ventspili un Sāremā ostām Sorvi un Montu bija ļoti iecienīta kā Latvijas, tā Igaunijas un citu valstu tūristu starpā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu