Saeimā iesniegta iniciatīva par mežizstrādes miera periodu putnu ligzdošanas laikā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mazā ērgļa mazulis un ola ligzdā
Mazā ērgļa mazulis un ola ligzdā Foto: U. Bergmanis / LVM

Savācot vairāk nekā 10 000 balsu atbalstu portālā "ManaBalss.lv", Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) iniciatīva "Par mežizstrādes miera periodu putnu ligzdošanas laikā" šodien ir iesniegta Saeimā, informēja LOB komunikācijas konsultante Kitija Balcare.

Ar iniciatīvu portālā "ManaBalss.lv" LOB aicina noteikt vispārēju mežizstrādes un jaunaudžu kopšanas pārtraukumu no 1.aprīļa līdz 30.jūnijam, iekļaujot šo prasību Ministru kabineta noteikumos "Dabas aizsardzības noteikumi mežu apsaimniekošanā". Šo priekšlikumu ar savu balsi atbalstījuši 10 322 Latvijas pilsoņi. 

"Ceru, ka ar Saeimas atbalstu mēs tagad varēsim pievērsties konstruktīvām diskusijām par to, kā nodrošināt šī likuma ievērošanu mežu apsaimniekošanā, nevis turpināt strīdēties par to, vai likums vispār jāievēro," pauda LOB valdes priekšsēdētājs Viesturs Ķerus.

Viņš norāda, ka katru gadu valsts mežos vien mežizstrādes dēļ bojā iet vairāk nekā 50 000 putnu ligzdu. Mežizstrādes radītais traucējums ligzdošanas sezonas laikā apdraud arī tos putnus, kuru ligzdas fiziski izpostītas netiek. Piemēram, melnajam stārķim šis ir viens no galvenajiem iemesliem sliktām ligzdošanas sekmēm, norādīja Ķerus.

LOB ir lielākā dabas organizācija Latvijā, kura pateicoties aptuveni 600 biedriem, veic savvaļas putnu izpēti un tiecas saglabāt to dzīvotnes Latvijā, rūpējoties par dabas daudzveidību cilvēku un putnu labklājības vārdā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu