Ēģipte jūlijā atvērs dažus kūrortus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS

Ēģipte, sākot ar jūliju, dažos no saviem kūrortiem atļaus atgriezties ārvalstu tūristiem, kā arī atļaus lidojumus uz šiem tūrisma centriem, šādi cenšoties stimulēt Covid-19 krīzē cietušo tautsaimniecību.

Tūrisma un aviācijas sektori, kas ir vitāli svarīgi Ēģiptes tautsaimniecībai, koronavīrusa pandēmijas dēļ cietuši lielus zaudējumus.

Tūristu viesošanās un gaisa satiksme uz piekrastes pilsētām, "kuras vīruss skāris vismazāk", varēs atsākties 1.jūlijā, ceturtdien apliecināja informācijas ministrs Osama Heikals, tuvākas detaļas nesniedzot.

Pēc visa spriežot, viņš izteicās par Ēģiptes Sarkanās jūras kūrortiem Hurgadu un Šarm eš Šeihu, kas ir iecienītas ārvalstu atpūtnieku vidū.

Tūristiem, kas Ēģiptes kūrortos ierodas ar čārterlidojumiem, līdz oktobra beigām nebūs jāmaksā vīzu nodeva, trešdien pavēstīja varasiestādes.

Komandantstundas režīms naktīs tiks saīsināts par vienu stundu, sacīja Heikals. Sākot ar svētdienu, komandantstunda ilgs no plkst.20 līdz plkst.4.

Valdība izsludinājusi plānu par pakāpenisku epidēmijas dēļ ieviesto ierobežojumu samazināšanu.

Valstī ar teju 100 miljoniem iedzīvotāju ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 1342. Apstiprināta 38 284 cilvēku inficēšanās ar koronavīrusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu