Patiesība par “cilvēka kaulu” uz Marsa (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS

2014. gadā uz Marsa uzņemtajā fotogrāfijā vērojams kas dīvains - Marsa smiltīs ieputināts cilvēka kaulam pārsteidzoši līdzīgs objekts.

Tiesa, uztraukumam nav pamata, uz Marsa vismaz pagaidām nav izkāpis un nomiris neviens cilvēks. Attēlā redzamais “kauls” ir vienkārši garens akmens, turklāt “NASA” to saprata jau pirms sešiem gadiem. 

Attēls tika uzņemts 2014. gada 14. augustā, izmantojot zondes “Curiosity” borta kameru. Tas strauji izplatījās sazvērestības teoriju cienītāju vidū, kas apgalvoja, ka tas ir pierādījums kādreiz bijušai dzīvībai uz Marsa.  

“Šis Marsa akmens izskatās pēc augšstilba kaula. Misijas zinātnieku komanda uzskata, ka akmens formu veidojusi erozija, vējš un ūdens. Ja uz Marsa reiz eksistēja dzīvība, tad tā, visticamāk, bija vienkārša, piemēram, mikrobi. Uz Marsa diez vai kādreiz bijis pietiekami skābekļa, lai tur varētu pastāvēt sarežģītāki organismi, tāpēc lielākas fosilijas nav iespējamas,” rakstīts “NASA” runasvīra bloga ierakstā. 

Saskatīt zināmas aprises dažādos objektos nav nekāds fenomens. Iespējams, tu katru dienu spried par to, kāpēc kontaktligzda tik skumji skatās uz tevi, vai arī apbrīno Jēzus seju piedegušas pannas dibenā. Šo fenomenu dēvē par pareidoliju un tas ir bagātīgs avots sazvērestības teorētiķu vidū. 

Jau pastāv Marsa jetijs, Marsa lielgabals, Marsa karote, Marsa kaujiniece un Marsa “Asīriešu dievs”. Citi savukārt apgalvoja, ka uz Marsa pamanījuši sēnes. Tiesa, nepastāv nekādi zinātniski pierādījumi, ka šajos attēlos bītu redzams kas cits kā vienkārši akmeņi. 

Misijas uz Marsu tiek sūtītas jau kopš 20. gadsimta 60. gadiem. Zinātniekiem ļoti kārojas atklāt dzīvības pazīmes uz Sarkanās planētas, tomēr pagaidām tas nav izdevies. Zinātnieki pašlaik koncentrējas uz mikrobiem, jo, kā uzskata daudzi zinātnieki, Marsa vide nekad nav bijusi un nebūs labvēlīga sarežģītāku organismu attīstībai. 

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu