Video: kā Ziemeļkoreja uzspridzināja "draudzības" biroju ar Dienvidkoreju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejas režīms publiskojis video un attēlus, kuros redzams, kā tika uzspridzināts pirms diviem gadiem atklātais birojs saziņai ar Dienvidkoreju.

"Ziemeļkoreja plkst.14.49 uzspridzināja Kesonas sakaru biroju," otrdien paziņojumā medijiem pavēstīja Dienvidkorejas Apvienošanas ministrija.

Paziņojumu ministrija izplatījusi dažas minūtes pēc tam, kad Kesonas kopīgajā industriālajā zonā, kas jau labu laiku ir slēgta un kur atradās sakaru birojs, bija dzirdams sprādziens un virs rajona bija redzami paceļamies dūmi.

Ziemeļkorejas teritorijā esošais sakaru birojs tika atklāts 2018.gadā, lai uzlabotu sakarus starp Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju. Tas bija liels solis Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas attiecību uzlabošanā.

Covid-19 ierobežojumu dēļ sakaru birojs kopš šī gada janvāra stāv tukšs.

Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna ietekmīgā māsa Kima Jočuna vēl nedēļas nogalē sacīja: "Nebūs pagājis ilgs laiks, kad tiks pieredzēts, ka traģiskā izskata bezjēdzīgais ziemeļu un dienvidu sakaru birojs pilnībā sagrūst."

Phenjana pieprasījusi, lai Dienvidkoreja apņēmīgāk vēršas pret aktīvistiem, kas pāri robežai sūta skrejlapas, kurās kritizēts Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.

Spriedzei saistībā ar skrejlapu kampaņu palielinoties, Ziemeļkoreja 9.jūnijā nobloķēja visas sakaru līnijas ar Dienvidkoreju, draudēja slēgt sakaru birojus līdzās robežai, kā arī atcelt militāro vienošanos ar Dienvidkoreju.

Līdera ietekmīgā jaunākā māsa Kima Jočena draudējusi ar Ziemeļkorejas atriebību un norādījusi, ka Ziemeļkorejai "pavisam noteikti vajadzētu saraut saites" ar Dienvidkoreju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu