Jurisprudences studentus aicina pieteikties praksē Rīgas apgabaltiesā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas apgabaltiesa aicina pie sevis praksē pieteikties gan maģistrantūras, gan bakalaura un pirmā līmeņa augstākās izglītības jurisprudences studentus no ikvienas Latvijas augstskolas un koledžas, pavēstīja tiesas pārstāvis Raimonds Ločmelis.

Viņš atzīmēja, ka Rīgas apgabaltiesa ir atvērta un pretimnākoša sadarbībai ar augstākajām mācību iestādēm. Kopš 2017.gada praksē Rīgas apgabaltiesā ir bijuši vairāk nekā 100 studentu, un šā gada pirmajos piecos mēnešos noslēgti vēl 14 prakses līgumi.

Studentu prakses vadītāji ir Rīgas apgabaltiesas tiesneši abās tiesas kolēģijās. Civillietu tiesas kolēģijā pēdējo trīs gadu laikā ir praktizējušies vairāk nekā 70 studenti, tādējādi gandrīz visiem tiesnešiem šajā laikā ir bijuši divi praktikanti. 

Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja Daiga Vilsone izcēlusi, ka tas ir veids, kā Rīgas apgabaltiesas tiesneši sniedz savu ieguldījumu, lai jurisprudences studenti tiesas prakses laikā varētu nostiprināt augstskolā iegūtās teorētiskās zināšanas. 

"Šāda sadarbība dod pienesumu ne tikai jauniešiem, bet arī Latvijas tieslietu sistēmai, jo daudzi no maģistrantiem nākotnē izvēlas savu karjeru saistīt ar darbu tiesā, vai arī kā tiesu sistēmai piederīgas personas. Tas kalpo arī turpmākai Latvijas valsts attīstībai, tās demokrātisko pamatu un tiesiskuma stiprināšanai," citēta Vilsone. 

Obligātās studiju prakses ilgumu tiesā nosaka studiju programmas, un tās laikā Rīgas apgabaltiesā kā vispārējās jurisdikcijas tiesā ir iespējams apgūt civiltiesisko un krimināltiesisko praksi.

Rīgas apgabaltiesas apkopotā statistika par noslēgtajiem prakses līgumiem liecina, ka, iespēju iepazīt darbu apelācijas instances tiesā, izvēloties to kā prakses vietu, ik gadus izmanto vairāk nekā 20 studentu no Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes. No šīs mācību iestādes Rīgas apgabaltiesā vienmēr ir bijis visplašākais praktikantu skaits.

Pēdējo trīs gadu laikā Rīgas apgabaltiesā praktizējušies arī studenti no Biznesa augstskolas "Turība", Rīgas Stradiņa universitātes, Rīgas Juridiskās augstskolas, Baltijas Starptautiskās akadēmijas, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas, Alberta koledžas un Juridiskās koledžas.

Prakses pieteikumi nosūtāmi Rīgas apgabaltiesas kancelejai uz e-pasta adresi "riga.apgabals@tiesas.lv". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu