Policistu ASV pagrūstais sirmgalvis guvis galvaskausa lūzumu un nevar paiet (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Jūnija sākumā Ņujorkas štata pilsētā Bufalo notikušo protestu laikā policistu pagrūstais sirmgalvis guvis galvaskausa lūzumu un uz laiku zaudējis spēju staigāt, vēsta ASV raidsabiedrība CNN. 

Kā informēja vīrieša advokāte, 75 gadus vecais Martins Gudžino turpina atveseļoties no gūtajiem ievainojumiem. 

Gudžino smagos ievainojumus guva 4.jūnijā Bufalo notiekošo protestu laikā, kad viņu pagrūda divi policisti. Grūdiena rezultātā vīrietis ar galvu atsitās pret zemi. 

Foto: AFP/SCANPIX

Incidentu uzfilmēja Bufalo radiostacijas WBFO reportieris, un tas izraisīja plašu sašutumu sociālajos tīklos. Plašu kritiku izpelnījies arī Bufalo policijas sākotnējais paziņojums, ka sirmgalvis ievainojumus esot guvis, pats paklupdams un nokrizdams.

Pēc video publiskošanas Bufalo policijā sākta izmeklēšana un abi incidentā iesaistītie policisti uz laiku atstādināti no pienākumu pildīšanas.

Foto: Reuters/ScanPix

Gudžino lieta vēlāk arī tika ierauta konspirācijas teorijā, ko sāka izplatīt ASV prezidentu Donaldu Trampu atbalstošais ASV medijs “One America News Network”. Konspirācijas teoriju izplatījis arī pats Tramps. 

Saskaņā ar konspirācijas teoriju, policistu pagrūstais sirmgalvis īstenībā esot antifašistu grupējuma “Antifa” provokators, bet informācija par viņa gūtajiem ievainojumiem esot safabricēta. 

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu