Eifeļa tornis atkal būs pieejams apmeklētājiem

TVNET/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Eifeļa tornis.
Eifeļa tornis. Foto: Pixabay

Eifeļa tornis gatavojas atkal uzņemt apmeklētājus, taču interesentiem būs jārēķinās ar fizisku piepūli - torņa liftus izmantot nedrīkstēs, ziņo aģentūra AFP.

Sagatavošanās torņa atkalatvēršanai sākās jau 17. jūnijā. Plānots, ka tornis būs pieejams visiem interesentiem sākot ar 25. jūniju.

Eifeļa tornis bija slēgts apmeklētājiem trīs mēnešus - tas ir ilgākais laika periods, kādu tornis bijis slēgts kopš 2. pasaules kara.

Līdz jūlija sākumam būs iespējams apmeklēt tikai torņa otro līmeni, un katram, kurš vēlēsies tur nonākt, nāksies izmantot kāpnes, jo drošības apsvērumu dēļ torņa lifti būs slēgti.

Uz kāpnēm tiks ieviesta vienvirziena kustība, un visiem apmeklētājiem, kas vecāki par 11 gadiem, būs jānēsā maska.

Pēc torņa atvēršanas katru dienu notiks pastiprināta uzkopšana un dezinficēšana. Torņa higiēnas konsultants Alēns Mirāls stāsta, ka visas iespējamās kontakta virsmas tiks dezinficētas reizi divās stundās.

Torni pārraugošās kompānijas direktors Patriks Branko Ruivo norāda, ka sākumposmā torņa apmeklētāji būs galvenokārt pašmāju tūristi, jo starptautiskais tūrisms vēl nav uzņēmis apgriezienus pēc ieviesto ierobežojumu atcelšanas.

Tomēr par Parīzes tūrismu atbildīgās amatpersonas paudušas piesardzīgu optimismu par pilsētas atgūšanos un atgriešanos tūrisma apritē. Kopš pašizolācijas ieviešanas martā tūristu skaits Parīzē samazinājās par 80% salīdzinājumā ar to pašu periodu pagājušajā gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu