Pie ASV vēstniecības Maskavā izkārts varavīksnes karogs (12)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Pie ASV vēstniecības galvenās ēkas Maskavā ceturtdien izkārts varavīksnes karogs, kas ir kļuvis par svarīgu homoseksuāļu tiesību kustības simbolu, spītējot Krievijas likumam, ar kuru publisks atbalsts homoseksuālām attiecībām aizliegts.

Sešu krāsu karogs, ko radījis amerikāņu mākslinieks un homoseksuāļu tiesību aktīvists Gilberts Beikers, pie vēstniecības izkārts laikā, kad Krievijā durvis ver balsošanas iecirkņi referendumā par viendzimuma laulību aizlieguma iekļaušanu Krievijas konstitūcijā.

"LGBTI tiesības ir cilvēktiesības. Cilvēktiesības ir universālas," teikts ASV vēstniecības paziņojumā, lietojot lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un starpdzimuma personu kopienas abreviatūru.

ASV viendzimuma laulības ir legālas, bet Krievijā atbilstoši federālajam likumam, ko 2013.gadā parakstīja prezidents Vladimirs Putins, homoseksualitātes popularizēšana ir aizliegta.

ASV vēstniecība skaidroja, ka tā karogu izkārusi, atzīmējot gadadienu pirmajai reizei, kad varavīksnes karogs tika izmantots homoseksuāļu praida demonstrācijā 1978.gadā Sanfrancisko.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu