Amatu zaudē sazvērestības teoriju dēļ peltā leiboristu ēnu kabineta ministre

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas Leiboristu partijas līderis Kīrs Stārmers no ēnu kabineta izglītības ministres amata atlaidis parlamenta deputāti Rebeku Longu-Beiliju, kas bija tviterī dalījusies ar interviju, kurā, kā skaidroja Stārmers, bijušas "antisemītiskas sazvērestības teorijas".

Longa-Beilija sociālajā tīklā bija dalījusies ar interviju, ko laikrakstam "The Independent" bija sniegusi aktrise un leiboristu atbalstītāja Maksīna Pīka.

Intervijā Pīka cita starpā izteicās arī par ASV Mineapolē policijas aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi, kas izraisījusi plašus protestus pret rasismu un policijas brutalitāti.

"Taktika, ko policija lika lietā Amerikā, ar celi spiežot uz Džordža Floida kaklu, bija iemācīta semināros ar Izraēlas slepenajiem dienestiem," laikrakstam norādīja aktrise.

Izraēlas policija šādus apgalvojumus kategoriski noraida, vēsta laikraksts "Daily Telegraph".

Stārmers ceturtdien skaidroja, ka viņa "pirmā prioritāte" ir antisemītisma apkarošana.

"Dalīšanās ar šādu publikāciju bija aplama, jo šajā rakstā bija antisemītiskas sazvērestības teorijas, un tāpēc es esmu atstādinājis Rebeku Longu-Beiliju no ēnu kabineta," paziņojumā norādīja partijas līderis.

Longa-Beilija tiek uzskatīta par bijušā leiboristu līdera Džeremija Korbina atbalstītāju spārna līderi.

Partijas līdera vēlēšanās viņa saņēma 28% balsu, bet Stārmers - 56%.

Longa-Beilija sākotnēji tviterī pie saites uz interviju bija pierakstījusi "Maksīna Pīka ir īsts dimants".

Vēlāk viņa piebilda: "Es retvītoju Maksīnas Pīkas interviju viņas nozīmīgo sasniegumu dēļ. (..) Tas nebija iecerēts kā atbalsts visiem raksta aspektiem."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu