Video: Skanstē atkal aizdomas par vides pārkāpumiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Skanstes mazdārziņi
Skanstes mazdārziņi Foto: Jānis Vingris

Skanstes teritorijā atkal uzliesmojušas domstarpības starp teritorijas attīstītājiem, kuri tur vēlas ierīkot parku, un vides organizācijām, kas satrauktas par mazdārziņos joprojām mītošajiem dzīvniekiem, vēsta Panorāma.

Pirms tam abu pušu starpā valdījis mēnesi ilgs pamiers. Tā laikā puses nolīgušas katra savu vides ekspertu. Tiesa, eksperti nākuši klajā ar atšķirīgiem atzinumiem. 

Būvnieku eksperts pamanījis 11 sugu putnus un secinājis, ka būvdarbus var atsākt jau no 1. jūlija, bet atsevišķās zonās – jau tagad.

Taču nodibinājuma "Dzīvnieku policija" salīgtais eksperts teritorijā fiksējis 34 putnu sugas, tostarp 7 aizsargājamās, un secinājis, ka būvdarbi  jāaptur līdz jūlija beigām vai pat ilgāk.

Būvnieki pieturas pie sava eksperta atzinuma.

Latvijas Ornitoloģijas biedrība vairākkārt lūgusi Pilsētas attīstības departamentu apturēt darbus. Biedrības vadītājs Viesturs Ķerus uzskata, ka Skanstes revitalizācijas projekts kārtējo reizi apliecinājis tiesisko nihilismu, kas valda Latvijā vides aizsardzības jomā.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments kā projekta pasūtītājs jaunnedēļ iecerējis rīkot mediju pasākumu Skanstes dārziņos, lai skaidrotu sabiedrībai, kā projekta īstenošanas gaitā tiek ievērotas vides un dzīvnieku aizsardzības prasības. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu