Aktīvas saslimšanas ar Covid-19 vairs nav reģistrētas Daugavpilī, Alūksnes, Kuldīgas, Līgatnes un Smiltenes novadā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19. Ilustratīvs foto.
Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: JAN HETFLEISCH / EPA

Pašlaik aktīvas saslimšanas ar Covid-19 vairs nav reģistrētas Daugavpilī, Alūksnes, Kuldīgas, Līgatnes un Smiltenes novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Kopš 18.jūnija Latvijā no Covid-19 atlabušas vēl 29 personas, no kurām lielākā daļa - 16 - dzīvo Rīgā, kur aktīvo infekcijas gadījumu skaits samazinājies līdz 44.

Kopumā aktīvi saslimšanas gadījumi patlaban ir reģistrēti 34 pašvaldībās. Tie ir Ludzas, Ciblas, Bauskas, Baldones, Burtnieku, Cēsu, Daugavpils, Garkalnes, Jelgavas, Kārsavas, Kocēnu, Krustpils, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Mārupes, Ozolnieku, Priekuļu, Riebiņu, Rugāju, Salacgrīvas, Salaspils, Saldus, Siguldas, Skrundas, Stopiņu, Tukuma un Vecpiebalgas novadi, kā arī Valmiera, Rēzekne, Jūrmala, Jelgava, Liepāja un Rīga.

Vismaz viens saslimušais atlabis Valmierā, kur tagad aktīvo inficēto skaits nepārsniedz piecus. Pārējie atveseļojušies pašvaldībās, kurās precīzs saslimušo skaits netika norādīts, jo tas nepārsniedza piecus gadījumus.

Tikmēr vienīgais pagājušajā diennaktī konstatētais Covid-19 inficēšanās gadījums reģistrēts Rīgā. Pēdējā diennaktī konstatētais Covid-19 inficētais ir vecumā no 50 līdz 59 gadiem.

Vislielākais aktīvo saslimšanu skaits reģistrēts Rīgā, savukārt otrais augstākais joprojām konstatēts Priekuļu novadā, kur zināms par 39 saslimšanām.

Jau ziņots, ka pēc piecu dienu pārtraukuma Latvijā konstatēts viens jauns inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu Covid-19.

Pēdējā diennaktī tika veikti 2292 Covid-19 testi, no kuriem viens bija pozitīvs. Kopumā līdz šim Latvijā veikti 145 086 izmeklējumi uz Covid-19, un inficēšanās konstatēta 1112 cilvēkiem jeb 0,77% gadījumu no veiktajām pārbaudēm.

Tikmēr no Covid-19 izveseļojušās 932 personas jeb 84% no atklātajiem inficētajiem.

Savukārt miruši 30 Covid-19 pacienti jeb 2,7% no konstatētajiem infekcijas gadījumiem. Tādējādi pašlaik Latvijā aktīvi ir 150 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā slimnīcās nav ievietoti jauni Covid-19 pacienti. Patlaban stacionāros ārstējas astoņi pacienti, no kuriem septiņi ir ar vidēji smagu, bet viens - ar smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāriem izrakstīti 176 pacienti, tostarp gan tādi, kas atveseļojušies, gan tādi, kuri miruši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu