Tramps pārpublicē, vēlāk izdzēš video, kurā viņa atbalstītājs izkliedz balto pārākuma sludinātāju saukli (2)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Donalds Tramps. 28.jūnijs, 2020
Donalds Tramps. 28.jūnijs, 2020 Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps sociālajā tīklā "Twitter" dalījās ar video, kurā kāds viņa atbalstītājs Floridā protestētājiem uzkliedz balto pārākuma sludinātāju saukli "white power" jeb "balto spēks". Vēlāk video no Trampa ziņojumu lentes tika dzēsts, ziņo aģentūra "Reuters".

Video bija redzama Trampa atbalstītāju un oponentu sastapšanās Floridā, kuras laikā abas puses viena otrai izkliedza rupjības. Kad viens no protestētājiem nodēvēja kādu Trampa atbalstītāju par rasistu, viņš pacēla dūri un izkliedza saukli "white power".

"Nav šaubu, ka viņam nevajadzēja ar to dalīties un viņam vajadzētu to dzēst," raidorganizācijai CNN komentēja senators Tims Skots, kurš ir vienīgais melnādainais republikānis Senātā.

"Paldies visiem lieliskajiem cilvēkiem Vilidžās," tvītoja Tramps. Tā ir pensionāru komūna Floridā, kur Tramps pērn viesojās.

Baltais nams vēlāk skaidroja, ka Tramps neesot dzirdējis video izskanējušo balto pārākuma sludinātāju saukli.

"Tur bija tik daudz rupjību, viss video bija aizskarošs. Un komentārs par "balto spēku" pavisam noteikti bija aizskarošs," uzsver Skots. "Tas nav attaisnojami. To vajadzētu noņemt."

Tramps iepriekš ticis apsūdzēts rasismā saistībā ar verbāliem uzbrukumiem melnādainajiem Kongresa locekļiem, kā arī četrām kongresmenēm adresētu aicinājumu "doties atpakaļ un palīdzēt savest kārtībā absolūti nefunkcionējošās un kriminālās vietas, no kurām viņas nākušas", lai gan trīs no viņām dzimušas un visu mūžu dzīvojušas ASV.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu