Vācijā tiek veikta izmeklēšana pret 30 000 aizdomās turamajiem pedofilijas lietā (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas policija veic izmeklēšanu pret aptuveni 30 000 aizdomās turamajiem lietā par pedofilijas tīklu Ziemeļreinas-Vestfālenes federālajā zemē, pirmdien paziņojušas varasiestādes.

Lielākā daļa aizdomās turamo vēl nav identificēta. Viņi tiek turēti aizdomās par dalīšanos anonīmos diskusiju forumos un čata grupās ar pornogrāfiju, kuros redzami jaunieši un bērni, tostarp saturu, kurā redzama īsta vai iestudēta vardarbība.

Izmeklēšanu veic Ziemeļreinas-Vestfālenes kibernoziedzības apkarošanas vienība.

"Mēs vēlamies izvilkt laukā no interneta anonimitātes bērnu izmantotājus un viņu atbalstītājus," norādīja Ziemeļreinas-Vestfālenes Tieslietu ministrija.

"Es negaidīju, pat ne tuvu, tāda mēroga bērnu izmantošanu internetā," atzina Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes tieslietu ministrs Pēters Bīzenbahs, piebilstot, ka izmeklētāju atklājumi ir satraucoši.

"Mums jāatzīst, ka bērnu izmantošana internetā ir plašāk izplatīta, nekā mēs iepriekš domājām," sacīja Bīzenbahs.

Izmeklēšana sākās pagājušā gada oktobrī ar viena aizdomās turamā aizturēšanu. Līdz šai dienai Vācijā identificēti tikai 70 aizdomās turamie.

Maijā 27 gadus vecs karavīrs tika notiesāts uz desmit gadiem cietumā un ievietots psihiatriskajā slimnīcā uz nenoteiktu laiku.

Jūnija sākumā 11 cilvēki tika aizturēti aizdomās par bērnu seksuālu izmantošanu un savu darbību filmēšanu. Izmeklētāji atklāja, ka identificējuši vismaz trīs upurus, kas ir piecus, desmit un 12 gadus veci.

Amatpersonas tobrīd sacīja, ka palielinātas policijas iespējas izmeklēt bērnu seksuālo izmantošanu, kas, visticamāk, novedīs pie jaunu lietu atklāšanas nākotnē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu