"Rīgas gaisma" turpinās viedo tehnoloģiju ieviešanu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas Gaisma" darbinieki izliek kokos Ziemassvētku lampiņas
Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas Gaisma" darbinieki izliek kokos Ziemassvētku lampiņas Foto: Lita Krone / LETA

Viena no Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas gaisma" šī gada prioritātēm ir Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta (EKII) finansētā projekta "Viedo tehnoloģiju ieviešana Rīgas pilsētas apgaismojuma sistēmā" īstenošanas turpināšana, to ieviešot līdz nākamā gada 26.februārim, izriet no aģentūras sagatavotā 2019.gada pārskata, kas jaunnedēļ tiks skatīts Rīgas domes Pagaidu administrācijas sēdē.

Tāpat šogad aģentūra turpina īstenot apgaismojuma modernizācijas darbu, nomainot vecos gaismekļus pret LED gaismekļiem. Šogad tos iecerēts uzstādīt Jēkaba laukumā, Skolas ielā un Tērbatas ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Matīsa ielai. 

"Rīgas gaisma" šogad arī turpina veco, sarūsējušo metāla un sadrupušo dzelzsbetona balstu nomaiņu, kā arī apgaismojuma elektrosadales skapju modernizācijas procesu, tos aprīkojot ar automatizēto vadības sistēmu un uzstādot tajos jauno GSM vadību. Vairākiem ielu pulksteņiem tiks nomainīti vecie kvarca mehānismi un uzstādīti ar radiosignālu regulējami mehānismi.

Aizvadītajā gadā aģentūras budžets bija 8 230 075 eiro, no kuriem 7 501 700 eiro tika saņemti ielu apgaismojuma ekspluatācijas nodrošināšanai, bet 720 142 eiro pilsētas luksoforu sistēmas un tās vajadzībām ierīkoto elektrisko tīklu uzturēšanai.

2019.gadā ielu apgaismojums dega 4011 stundas, kas ir par 1,6% vairāk, nekā plānots. Tas skaidrots ar to, ka ziemas tumšajā laikā, lai satiksmes dalībniekiem uzlabotu drošību uz ielām, atsevišķās lietainās un miglainās dienās apgaismojums tika ieslēgts vai izslēgts, nedaudz atkāpjoties no grafika.

Krietni lielāks, nekā plānots, pērn bijis apsekoto luksoforu skaits - 15 264, kas ir par 5739 vairāk, nekā plānotie 9525 bojājumi. Pārskatā atzīmēts, ka biežāks luksoforu objektu apsekojumu skaits rezultējies salīdzinoši ātrākā bojājumu konstatēšanā un to novēršanā.

Pērn aģentūrā strādāja vidēji 153 darbinieki, no kuriem 12 veica administratīvās funkcijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu