Melburnā izsludina sešas nedēļas ilgu karantīnu

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Austrālijas otra lielākā pilsēta Melburna pēc ievērojama Covid-19 epidēmijas uzliesmojuma pakļauta sešas nedēļas ilgai karantīnai, otrdien pavēstījušas amatpersonas.

Vairākas nedēļas pēc iepriekš noteikto karantīnas ierobežojumu atcelšanas Viktorijas štata galvaspilsēta Melburna un kaimiņos esošā Mičelšīra no pusnakts uz trešdienu atkal tiks pakļauta stingriem ierobežojumiem, otrdien pavēstīja štata premjerministrs Daniels Endrū.

Tikmēr veselības aizsardzības iestādes otrdien ziņo par 191 jaunu inficēšanās gadījumu, kas reģistrēts Viktorijas pavalstī.

Vairāk nekā pieciem miljoniem Melburnas iedzīvotāju būs ļauts atstāt savas mājas vienīgi, lai iegādātos pirmās nepieciešamības preces, veiktu fiziskos vingrinājumus, kā arī lai dotos pie ārsta vai uz darbu.

Aizliegts uzņemt arī viesus.

Nākamnedēļ, pēc brīvdienām sākoties mācību gada trešajam ceturksnim, epidēmijas skartajās apkaimēs skolas tā arī paliks slēgtas.

Melburnas iedzīvotājiem būs arī liegts pilsētu atstāt, pavēstīja Endrū.

Par šo ierobežojumu pārkāpšanu paredzēti bargi sodi. Ierobežojumu uzturēšanai policijai atbalstu sniegs arī Austrālijas Aizsardzības spēki.

Lai gan karantīna izsludināta tikai Melburnā un tās aglomerācijā, no pārējās Austrālijas teritorijas faktiski tiek izolēts viss Viktorijas štats.

Otrdienas vakarā robežu ar Viktoriju slēdz Jaundienvidvelsas štats. Uz 2100 kilometrus garo robežu nosūtīta armija.

Līdz šim Austrālijā kopumā reģistrēti gandrīz 9000 inficēšanās gadījumi ar Covid-19, bet miruši tikai 106 inficētie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu