Kopš stingrākiem ierobežojumiem RPP apsekojusi 371 izklaides vietu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki āra kafejnīcā Vecrīgā.
Cilvēki āra kafejnīcā Vecrīgā. Foto: Zane Bitere/LETA

Kopš 11.jūnija plkst.00 Rīgas pašvaldības policija (RPP) apsekojusi 371 izklaides vietu, pavēstīja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Viņš atzīmēja, ka gandrīz visas vietas līdz ar noteiktajām darba laika beigām bija slēgtas. Taču atzina, ka bija arī pāris izņēmumi, kuros pārkāpumi tika novērsti. Sadovskis atzīmēja, ka daļa no šiem pārkāpumiem bija saistīti ar to, ka jau piektdienas vakarā vairākas izklaides vietas tika apsekotas un brīdinātas, ka tām pusnaktī jābūt slēgtām.

Jau vēstīts, ka, lai ierobežotu Covid-19 izplatību un novērstu arvien jaunus slimības uzliesmojumus, 11.jūnijā stājas spēkā valdības lēmums saīsināt sabiedriskās ēdināšanas vietu darba laiku.

Ar grozījumiem noteikts, ka kultūras, sporta, izklaides, tai skaitā diskotēku, un reliģiskās darbības veikšanas vietās, kā arī sabiedriskās ēdināšanas vietās darbs sākams ne agrāk kā plkst.6 un beidzams ne vēlāk kā plkst.24, izņemot brīvdabas kino demonstrācijas pasākumus, kurus atļauts beigt ne vēlāk kā plkst.2.

Līdz šim valstī veikti 172 078 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas ir 1174 personas un 31 mirusi. Savukārt atveseļojušies ir 1022 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu