Klupdami krizdami, ar bērniem uz rokām pāri Ventas rumbai (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ventas rumba Kuldīgā.
Ventas rumba Kuldīgā. Foto: Normunds Kārkls/LETA

Klūpot, krītot, bet tomēr par visu vari arī mazi bērni jādabū pāri Ventas rumbai – tik neapdomīgi rīkojas ne viens vien no pieaugušajiem. Tas ir ļoti bīstami. Lai atpūta nepārvērstos par nelaimi, Kuldīgas glābēji spiesti celt trauksmi un aicināt pieaugušos būt atbildīgākiem. Arī līdzās esošajā Zilā karoga pludmalē glābēju palīdzība bijusi nepieciešama četriem cilvēkiem. Vairāk stāsta Skrundas TV un raksta lsm.lv.

Video no novērošanas kamerām, kuras pavērstas uz Ventas rumbu, liek sastingt gan Kuldīgas novada pašvaldības policistiem, gan glābējiem, kuri to redz ikdienā. Kādā video vīrietis ar trim maziem bērniem šķērso rumbu, viens no bērniem iekrīt ūdenī, kādā citā video bērns ir uz vīrieša pleciem, vēl kādā - tiek nests klēpī.

Rumbu pāriet ir atļauts, tomēr pieaugušajiem būtu jāapzinās bīstamība un jāizvērtē, vai tiešām šai ekstrēmajā gājienā būtu jāņem līdzi mazs bērns, kurš acumirklī tiks ierauts straumē un atsitīsies pret akmeņiem, ja pieaugušais paslīdēs un kritīs.

Televīzijas sastaptie atpūtnieki atzina, ka viņiem gājiens pāri rumbai šķiet aizraujošs.

Cilvēku neapdomība šogad daudz vairāk ir vērojama arī Zilā karoga pludmalē. Šogad glābēji jau četras reizes steigušies palīgā cilvēkiem, pērn tas nebija vajadzīgs nevienu reizi. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu