ASV nosaka jaunas sankcijas ar "Putina pavāru" saistītām personām un firmām (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jevgēņijs Prigožins
Jevgēņijs Prigožins Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

ASV Finanšu ministrija trešdien par "destabilizējošu aktivitāti" Sudānā noteikusi sankcijas privātpersonām un kompānijām, kas saistītas ar Krievijas oligarhu un bēdīgi slavenās Sanktpēterburgas "troļļu fermas" īpašnieku Jevgēņiju Prigožinu.

ASV noteikušas sankcijas trim fiziskām personām un piecām kompānijām, kuras saistītas ar Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvināto Prigožinu, kurš cita starpā kontrolē arī privāto militāro kompāniju "Vagner", kas aktīvi darbojas Tuvajos Austrumos un Āfrikā.

Kā teikts Valsts departamenta mājaslapā publicētajā paziņojumā, sankcijas tiek noteiktas par iejaukšanos ASV vēlēšanās, kā arī par Prigožina "destabilizējošo aktivitāti" Sudānā. Sankcijas noteiktas pret kompāniju "Vagner" Sudānā, Sanktpēterburgas firmu "M Invest", tās meitas kompāniju "Meroe Gold" un to vadītājiem Andreju Mandeļu un Mihailu Potepkinu. Sankcijas arī noteiktas pret Igoru Lavrenkovu, kurs esot tieši saistīts ar Prigožinu.

"Šīs dienas akcijai ir tālāk jāierobežo Prigožina un viņa līdzdalībnieku mēģinājumi izraisīt nekārtības vai graut demokrātiskās reformas Sudānā," teikts Valsts departamenta paziņojumā.

ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins paziņoja, ka Prigožins un viņa tīkls "ekspluatē Sudānas dabas resursus, lai gūtu personīgas bagātības".

Prigožins un vairākas ar viņu saistītas personas un kompānijas jau iekļauti ASV sankciju sarakstā par Krievijas iesaistīšanos konfliktā Ukrainā, par kiberapdraudējumu radīšanu Amerikas Savienotajām Valstīm un jaukšanos ASV vēlēšanās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu