100 gadus vecais britu veterāns un pandēmijas laika varonis iecelts bruņinieka kārtā (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Chris Jackson/AFP

Karaliene Elizabete II piektdien iecēla bruņinieku kārtā 100 gadus veco britu armijas veterānu kapteini Tomu Mūru, tādējādi godinot viņu par nācijas gara celšanu koronavīrusa pandēmijas laikā un labdarības akcijas laikā savāktajiem līdzekļiem medicīnas darbiniekiem.

Lai palīdzētu Lielbritānijas Nacionālajam veselības dienestam pandēmijas laikā, Mūrs izveidoja fondu "JustGiving", kuram ziedoja simtiem tūkstošiem cilvēku.

Atvaļinātais armijas kapteinis pēc gūžas kaula lūzuma pārvietojas ar palīgierīci. Viņš bija apņēmies līdz savai 100. dzimšanas dienai 30. aprīlī simt reizes nostaigāt pa 25 metriem savā dārzā. Kopsummā akcijas laikā tika savākti 33 miljoni mārciņu.

Ceremonija notika mauriņā pie Vindzoras pils. Šī bija viena no pirmajām reizēm kopš pandēmijas sākuma, kad 94 gadus vecā Elizabete II piedalās publiskā pasākumā.

Pārējās plānotās iecelšanas bruņinieku kārtā pandēmijas dēļ ir uz laiku atceltas.

"Es nekad nedomāju, ka pieredzēšu ko tādu," Mūrs pirms ceremonijas rakstīja savā Twitter kontā. Pirms tam viņš soctīklos bija jokojis, ka sers Toms Mūrs būs īpašs bruņinieka tituls - tādējādi norādot uz tā fonētisko līdzību ar Tudoru dinastijas laiku valstsvīru Tomu Moru.

Mūrs Otrā pasaules kara laikā dienējis Indijā, Birmā (tagadējā Mjanmā) un Sumatrā.

Mūrs aprīlī nonāca arī britu mūzikas singlu topa virsotnē, pievienojoties dziedātājam Maiklam Bolam pagājušā gadsimta sešdesmito gadu hīta "You'll Never Walk Alone" jaunā versijā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu