Vēl divās slepkavībās atzinies "Angarskas maniaks", kurš nogalinājis vairāk nekā 80 cilvēku (7)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Slepkava Mihails Popkovs
Slepkava Mihails Popkovs Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais policists Mihails Popkovs, kurš vainojams vismaz 80 cilvēku nogalināšanā, ieslodzījumā atzinies vēl divās 90.gados pastrādātās slepkavībās, ziņo portāls "Meduza".

Popkovs ieslodzījumā uzrakstīja atzīšanos par vēl divu sieviešu nogalināšanu Irkutskas apgabala pilsētā Angarskā laika posmā no 1995. līdz 1998.gadam. Nopratināšanas laikā viņš izmeklētājiem sniedza pierādījumus par savu vainu, norāda Izmeklēšanas komiteja.

Par vienu no epizodēm Popkovam jau uzrādīta apsūdzība, bet saistībā ar otro turpinās izmeklēšana.

Popkovs tika aizturēts 2012.gadā. Viņam piespriesti divi mūža ieslodzījumi.

Popkovs 2015.gadā tika notiesāts par 22 sieviešu nogalināšanu. Viņš nogalināja upurus pēc tam, kad Angarskas apkārtnē vēlu vakarā bija piedāvājis aizvest sievietes, bieži vien savā policijas automašīnā.

Vēlāk pēc notiesāšanas viņš atzinās, ka nogalinājis vēl 59 cilvēkus, bet tika notiesāts par 56 slepkavībām, jo trijos gadījumos izmeklētājiem neizdevās pierādīt, ka noziegums noticis, atsaucoties uz tiesas preses dienestu, vēsta ziņu aģentūra "Interfax".

Popkovs notiesāts par lielāku skaitu slepkavību nekā tādi bēdīgi slaveni slepkavas kā Aleksandrs Pičuškins, kurš nogalināja 48 cilvēkus, kā arī vēl padomju laikā 51 cilvēku nogalinājušais Andrejs Čikatilo.

Popkovu izdevās notvert tikai pēc tam, kad izmeklētāji atkārtoti izskatīja lietas un veica DNS pārbaudes apkārtnes iedzīvotājiem, koncentrējoties uz tiem, kuri vada automašīnas modeli, kura riepu nospiedumi atbilst noziegumu vietās atrastajiem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu