Krievijas pētnieki beidzot identificējuši Romanovu ģimenes atliekas (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Romanovu ģimene
Romanovu ģimene Foto: EPA/Scanpix

Vairākus gadu desmitus ilgušajai mistērijai, kas ieskāvusi mežā atrastus kaulus, nu likts punkts, proti, pētnieki apstiprinājuši, ka tās ir Romanovu ģimenes atliekas. Cara ģimeni 1918. gadā nogalināja boļševiki. 

Paziņojumu, ka mežā pie Jekaterinburgas atrastie kauli ir Krievijas pēdējā cara Nikolaja II un viņa ģimenes atliekas, izteikusi Krievijas Izmeklēšanas komiteja piektdien. Kopš izmeklēšanas atklāšanas eksperti veica aptuveni 37 tiesu ekspertīzes.

“Balstoties uz vairāku ekspertu analīzēm, izmeklēšana ir noslēgusies ar secinājumu, ka tās ir Nikolaja II un viņa ģimenes atliekas,” paziņoja komiteja.

Vecākā izmeklētāja Marina Molodstova Krievijas laikrakstam “Izvestia” pastāstīja, ka 2007. gadā atrastās atliekas apbedījumu vietā, kurā atradās vēl deviņu cilvēku kauli, ir Nikolaja un Aleksandras meitas un dēla atliekas.

Atgādinām, ka par Romanovu dinastijas valdīšanu, traģēdijām un uzvarām vēsta aizraujošs astoņu sēriju inscenējums "Romanovi" (Рома́новы), kas skatāms "LMT Viedtelevīzijā". 

Video: Ieskats seriālā.

Seriāls pirms vairākiem gadiem tika demonstrēts Krievijas Pirmajā kanālā, par godu Romanovu dzimtas valdīšanas apaļajai gadadienai. 

Pagrabs, kurā nošāva Romanovu ģimeni.
Pagrabs, kurā nošāva Romanovu ģimeni. Foto: Wikimedia Commons

Tagad pētnieki cenšas noskaidrot, kā tieši cara ģimene tika noslepkavota.

Nikolaju II, viņa sievu Aleksandru Fjodorovnu un viņu piecus bērnus noslepkavoja boļševiki 1918. gadā – krievu revolūcijas laikā.

Sākotnēji tika uzskatīts, ka Romanovu ģimenes līķi tika sadedzināti un iemesti ogļraktuvju šahtā.

“Mūsu analīzes noliedza, ka līķi tika iznīcināti ar skābi un sadedzināti,”

komentēja pētnieki.

Šīs atliekas pirmo reizi atklāja vēstures amatieri 1979. gadā, tiesa, par atklājumu publiski paziņoja tikai 1991. gadā.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu