Naudassodu dēļ Navaļnijs likvidē Korupcijas apkarošanas fondu (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija izveidotais Korupcijas apkarošanas fonds (FBK) tiek likvidēts tiesas piespriesto milzīgo naudassodu dēļ, pirmdien savā tīmekļa vietnē paziņoja pats Navaļnijs.

Tiesā ar prasību bija vērsies uzņēmums "Moskovskij škoļņik", kas tiek saistīts ar uzņēmēju Jevgeņiju Prigožinu. Medijos šis uzņēmējs ticis pie Putina pavāra palamas.

Navaļnijs apņēmies izveidot citu organizāciju slēgtā FBK vietā.

"Mēs pārtapsim par citu juridisko personu, un lai [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins ar Prigožinu ar to aizrijas. Bet mūsu vislielāko vērtību - jūs - mums ir jāņem sev līdz," norādīja opozicionārs.

"Ar mani un [FBK juristi Ļubovu] Soboļu vairs neko nevar izdarīt. Summa ir milzīga, un es pat neredzu jēgu to vākt. Līdz Putina varas beigām mums būs jādzīvo ar nobloķētiem kontiem un tiesu izpildītājiem, kas visus mūsu īpašumus mums atņemts par labu Putina pavāram," viņš piebilda.

2019.gada oktobrī Maskavas Arbitrāžas tiesa apmierināja prasību, ko bija iesniedzis ēdināšanas uzņēmums, kas apgādā ar pārtiku Maskavas skolas un bērnudārzus. Tiesa arī piesprieda Navaļnijam, Soboļai un FBK katram samaksāt 29 miljonus rubļu - kopumā 88 miljonus rubļu (attiecīgi 354 346 un 1 075 257 eiro).

Pēc sprieduma pasludināšanas FBK telpās policija vairākkārt veikusi kratīšanu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu