Slovākijas premjers iztur neuzticības balsojumu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Slovākijas premjerministrs Igors Matovičs piektdien parlamentā izturējis neuzticības balsojumu, vien 47 likumdevējiem balsojot par viņa atstādināšanu.

Matovičs premjera amatā stājās pirms četriem mēnešiem, bet tas viņam būtu jāpamet, ja par atstādināšanu nobalsotu vismaz 76 deputāti.

Balsojums notika pēc debatēm, kas sākās ceturtdien un turpinājās arī nakts stundās. To gaitā opozīcijas deputāti apsūdzēja premjeru nekompetencē, negodīgumā un krāpšanā.

"Spiegšana, ko mēs šeit šobrīd dzirdam, skan tāpēc, ka mēs aizdzinām cūkas no viņu siles," vēršoties pret sociāldemokrātisko partiju "Smer", kas bija valdošā partija pirms Matoviča kabineta, sacīja premjers.

Kad Matovičs parlamentu īsi pirms pusnakts bija pametis, galēji labējā spēka Tautas partija - Mūsu Slovākija (LSNS) deputāti ieņēma prezidiju uz aptuveni 45 minūtēm.

Tādējādi deputāti piespieda Matoviču atgriezties parlamentā uzklausīt viņam adresētos pārmetumus.

"Smer" iesniedza priekšlikumu par neuzticības izteikšanu pēc tam, kad kreisais laikraksts "Dennik N" bija atklājis, ka Matoviča augstskolas diplomdarbs ir plaģiāts un ka arī citos studiju laika darbos viņš nav bijis godīgs. Premjers atzinis, ka pārmetumi ir pamatoti.

Matovičs parlamentā sevi aizstāvēja un sacīja, ka viņa diplomdarbs nav tik liela problēma kā korupcija, ko viņš vairākkārt solījis izskaust.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu