Krievija kārtējo reizi soda Navaļnija pretkorupcijas fondu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Navaļnijs
Aleksejs Navaļnijs Foto: Reuters/ScanPix

Par atteikšanos dzēst no tīmekļa filmu par bijušo premjerministru Dmitriju Medvedevu Krievijas tiesa otrdien uzlikusi sodanaudu Kremļa kritiķa Alekseja Navaļnija dibinātajam Korupcijas apkarošanas fondam (FBK), kā arī notiesājusi tā direktoru.

Filmā "Viņš Jums nav nekāds Ģimons" bijušais premjers un tuvais prezidenta Vladimira Putina līdzgaitnieks atmaskots kā greznu nekustamo īpašumu patiesais turētājs.

Filmu, kas tika nodota atklātībai 2017.gadā, videofailu apmaiņas vietnē "YouTube" noskatījušies jau 35 miljoni interesentu.

Krievijas tiesa, izskatot filmā pieminētā miljardiera Ališera Usmanova prasību, jau 2017.gadā deva rīkojumu atsevišķus lentes fragmentus dzēst.

Maskavas tiesa atzina, ka FBK direktors Ivans Ždanovs nav izpildījis tiesas spriedumu, un sodīja viņu ar 100 000 rubļu (1090 eiro) lielu sodanaudu.

Ždanovs tviterī atzinis, ka gaidījis daudz bargāku sodu.

Tajā pašā laikā cita Krievijas tiesa otrdien atzinusi, ka FBK nav ievērojis likumu par ārvalstu aģentiem, uzliekot tam 600 000 rubļu sodanaudu.

Pērn tiesa atzina, ka FBK ir "ārvalstu aģents", jo saņem naudu no ārvalstīm, lai veiktu politisku darbību. Tāpēc visas fonda publikācijas ir jāmarķē kā ārvalstu aģentu izplatīta informācija.

FBK apgalvo, ka visus no ārvalstīm saņemtos ziedojumus nosūta atpakaļ, uzstājot, ka tie esot "provokācija". Tomēr fondam kopš tā laika regulāri tiek uzliktas sodanaudas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu