Sietlu pametuši iestāžu aizsardzībai norīkotie federālie drošības spēki (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV federālo drošības dienestu vienība, kas nesen tika izvietota Sietlas reģionā, no turienes izvesta pēc tam, kad pret to ievešanu iebildušas vietējās un štata amatpersonas, otrdien pavēstīja Vašingtonas pavalsts gubernatora Džeja Inzlī birojs.

Muitas un robežsardzes dienesta (CBP) aģentu taktiskā komanda pagājušajā nedēļā ieradās Sietlas reģionā, lai, nerimstot protestiem, nostiprinātu federālo iestāžu ēku aizsardzību.

Federālie aģenti Sietlas reģionu pametuši pēc tam, kad amatpersonas, arī Inzlī, Sietlas mērs Dženija Dērkena un Kinga apgabala vadītājs Dovs Konstantīns, bija paudušas savus iebildumus, norādot, ka federālo dienestu pārstāvju spēka demonstrācija var vairot sadursmju iespēju līdzīgi tam, kas katru vakaru un nakti tiek pieredzēts Portlendā, kaimiņu pavalstī Oregonā.

Dērkenas birojs no iekšzemes drošības ministra palīga Džona Hilla saņēmis paziņojumu par spēku atvilkšanu

"Saziņā ar CBP esmu guvusi apstiprinājumu, ka personāls ir demobilizējies un pametis Sietlu," teikts Dērkenas epastā pilsētas amatpersonām, kas nonācis laikraksta "Seattle Times" rīcībā.

Vietējās amatpersonas un štata demokrāti pauda prieku par federālo aģentu aiziešanu, savukārt ASV prokurors Braiens Morans šī soļa nozīmi aicināja nepārspīlēt.

"Kā es to jau sacīju piektdien, vairākas likumsargu amatpersonas tika izsauktas uz Sietlu aizsargāt mūsu federālās ēkas," atgādināja Morans.

"[Sietlas policijas] priekšniece [Karmena] Besta, kas to varētu zināt, apliecināja - viņa visa šī haosa laikā nav redzējusi nevienu federālo likumsargu sadursmēs ar protestētājiem. Viņa nav redzējusi nevienu, jo amatpersonas, kas bija izsauktas uz Sietlu, bija tieši tur, kur es teicu, ka tās būs - tās aizsargās federālās ēkas un šo ēku darbību."

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu