Plāno kārtējo pasākumu "Marsa parka" ieceres aizstāvībai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturtdien, 30.jūlijā, no plkst.17 līdz 20 "Marsa parka" aktīvisti organizēs foto sesiju un informatīvu sapulci pie bijušā velotreka "Marss", Brīvības gatvē 207,  informēja aktīvisti.

Pasākuma nosaukums ir "Mēs Tevi pieliksim pie sienas!". Aktīvisti aicina iedzīvotājus nākt nofotogrāfēties pie sētas un, izmantojot tēmturi "#marsaparks", bildes ievietot sociālajos tīklos.

Aktīvisti pauž, ka pasākuma nosaukums ir tik pat provokatīvs kā visa līdzšinējā norise - 15 000 iedzīvotāju parakstu, 400 cilvēku kupls pikets pa visu Brīvības ielu un visbeidzot četri kriminālprocesi.

Pasākumā tiks nodrošināts profesionāls fotogrāfs un rekvizīti. Turpat būs arī aktīvisti, kas atbildēs par velotreka "Marss" vēsturi, par sadarītajiem "nedarbiem" un aktuālo situāciju, klāstīja aktīvisti.

Jau vēstīts, ka Rīgā, bijušā velotreka "Marss" vietā, plānots būvēt jaunu ēku Valsts drošības dienesta (VDD) vajadzībām, tādējādi varētu nebūt lemts piepildīties VEF rajona nekustamo īpašumu attīstītāju un iedzīvotāju iecerei šajā teritorijā izveidot parku.

Teikas apkaimes biedrībai, Rīgas apkaimju aliansei, biedrībai "Pilsēta cilvēkiem" un inovāciju kustībai "Vefresh" izdevās savākt vairāk nekā 15 500 iedzīvotāju parakstu, lai minētajā teritorijā tiktu izveidots parks.

Tāpat vēstīts, ka Valsts policija trīs personām inkriminē huligānismu par iekļūšanu VDD topošās ēkas būvniecības teritorijā jūnija beigās, noskaidroja aģentūra LETA.

Valsts policijas Brasas iecirknī par šo gadījumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai, ja tas saistīts ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu.

"Marsa parka" domubiedru grupā tika publicēts arī pašu aizturēto personu video. Policija bija aizturējusi aktīvistus Mihailu, Oskaru un Gunitu, kurā viņi apliecina, ka bija konkrētajā teritorijā, tika aizturēti un tiks saukti pie kriminālatbildības.

Foto: visā Brīvības ielas garumā pikets pret VDD ēku Marsa parka vietā

Foto: bijušā velotreka "Marss" teritorija 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu