Vācijas sociāldemokrāti beidzot izslēdz kontroversiālo publicistu Zaracinu (6)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Publicists Tīlo Zaracins
Publicists Tīlo Zaracins Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas Sociāldemokrātu partijas (SPD) arbitrāžas komiteja pēc desmit gadus ilgušām juridiskām cīņām piektdien atstāja spēkā partijas agrāko lēmumu izslēgt no savām rindām bijušo Berlīnes finanšu senatoru un publicistu Tīlo Zaracinu, kas tiek apsūdzēts rasismā un islāmam naidīgā retorikā.

SPD Federālā Arbitrāžas komisija piektdien apstiprināja, ka partija rīkojusies savu pilnvaru ietvaros, izslēdzot kontroversiālo ekspolitiķi.

"Izslēgšana no partijas līdz ar to ir stājusies spēkā," teikts komisijas paziņojumā.

Berlīnes Arbitrāžas komisija jau janvārī bija apstiprinājusi, ka izslēgšana no partijas ir likumīga, un šis lēmums tagad apstiprināts nacionālajā līmenī.

Zaracins iepriekš tika solījis, ka apstrīdēs izslēgšanu līdz pat Federālajai Konstitucionālajai tiesai, un šis process varētu vilkties gadiem.

SPD gan norāda, ka Zaracinam tad būtu jāpierāda, ka arbitrāžas tribunālā bijušas procesuālas kļūdas.

"No mana skatu punkta lēmums jau bija pieņemts vēl pirms sēdes," reaģējot uz spriedumu, sacīja Zaracins. "Tas nebija atklāts, godīgs un taisnīgs process."

Zaracins, kas savās grāmatās asi kritizējis imigrāciju, noraida apsūdzības rasismā. Viņš uzstāj, ka vienīgi aprakstījis pakāpenisko Vācijas sabiedrības sairumu, kas notiek, valstī pieaugot musulmaņu skaitam.

Zaracina grāmatas sasniegušas miljoniem lasītāju.

Pēdējā grāmata "Naidīgā pakļaušana: Kā islāms bloķē progresu un apdraud sabiedrību" klajā nāca 2018.gadā.

Zaracins bija Berlīnes finanšu senators no 2002. līdz 2009.gadam, bet 2009. un 2010.gadā - federālās centrālās bankas valdes loceklis.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu