Trīs dienas uz vientuļas salas: veiksmīgi noslēgusies glābšanas operācija Klusajā okeānā (1)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

No sīkas saliņas Klusajā okeānā izglābti trīs vīrieši. Viņu smiltīs izveidoto uzrakstu "SOS" pamanīja Austrālijas un ASV glābēju helikopters, vēsta aģentūra AP.

Vīrieši 30.jūlijā septiņus metrus garā laivā sāka ceļu no Poluvatas koraļļu salas uz Pulapas atolu. Viņi bija plānojuši mērot 43 kilometru lielu attālumu, taču novirzījās no maršruta. Laivai izbeidzās degviela, kad viņi vēl nebija sasnieguši galamērķi.

Ceļotāji bija pazuduši gandrīz trīs dienas, kad meklēšanas misija svētdien neapdzīvotajā Pikelotas salā pamanīja viņu "SOS" signālu, pirmdien paziņoja Austrālijas Aizsardzības ministrija.

Kad vīrieši pazuda, Guamas glābēji lūdza Austrālijas palīdzību. Austrālija novirzīja karakuģi "Canberra", kas tobrīd atgriezās no militārajām mācībām Havaju salās, un apvienoja spēkus ar ASV glābējiem Guamas bāzē.

Pazudušie vīrieši tika atrasti apmēram 190 kilometru attālumā no vietas, kur viņi bija sākuši ceļu.

Foto: AFP/SCANPIX

Viņu veselības stāvoklis bija labs. Austrālijas militārais helikopters nolaidās uz nelielās salas un piegādāja pārtiku un dzeramo ūdeni. Izglābtajiem vīriešiem pakaļ tika nosūtīts Mikronēzijas patruļas kuģis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu