Īlons Masks par NASA astronautu veiksmīgo nolaišanos: “Es lūdzos par to” (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Īlons Masks
Īlons Masks Foto: Reuters/ScanPix

Nav nekāds brīnums, ka Īlons Masks pēc NASA astronautu veiksmīgās piezemēšanās Meksikas līcī izjuta pamatīgu atvieglojumu, jo astronauti atradās viņa kompānijas transportlīdzeklī “Crew Dragon”.

Astronauti Bobs Bēnkens un Daglass Hērlijs atpakaļ uz Zemes atgriezās svētdien, 2. augustā, - pēc diviem mēnešiem Zemes orbītā. Abus astronautus Hjūstonā sagaidīja arī NASA administrators Džims Bridenstīns un Īlons Masks, vēstīts zinātnes izdevumā "Live Science".

“Es tiešām domāju, ka tas iezīmē jaunu ēru kosmosa apguvē. Mēs dosimies uz Mēnesi, uzbūvēsim tur bāzi, nosūtīsim cilvēku uz Marsu un padarīsim dzīvi iespējamu uz vairākām planētām,” teica Masks.

Tas bija pirmais ASV pilotējamais lidojums kosmosā kopš 2011. gada, kad tika izbeigta atspoļkuģu izmantošana. Šo gadu laikā ASV astronauti uz SKS tika nogādāti ar Krievijas kosmosa kuģiem "Sojuz".

Lidojumi kosmosā vienmēr ir riskanti, īpaši testa lidojumi, ko savā runā uzsvēra arī Īlons Masks.

“Man šķiet, viss mans adrenalīns tagad iznāca uz āru, ziniet. Es neesmu pārāk reliģiozs, tomēr es lūdzos par šo,” teica Masks.

Masks pieminēja arī īpašos apstākļus, kādos norisinājās šis lidojums, proti, koronavīrusa pandēmiju un citas pasaules krīzes.

“Visa pasaule šo var uztvert kā lielu cilvēces sasniegumu. Šie ir grūti laiki, kad īpaši daudz labu ziņu nav. Manuprāt, šī ir viena no ziņām, kas ir universāli laba, vienalga, kur tu atrodies,” piebilda Masks.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu