Lēdijas zirgos startē ceļojumā pa Latvijas pierobežu. Turpmāk lasi ceļinieču dienasgrāmatu! (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Iepazīsties, tās ir viņas – Līga Vilne un Tīna Runce, kuras apburošo ķēvju Prīmas un Dempsijas mugurā šodien sāk ceļojumu Latvijas pierobežā 1386 km garumā. Līga un Tīna ar prieku dalīsies savās emocijās un piedzīvojumos "Egoistē", tāpēc seko līdzi un atbalsti visas četras ceļotāju dāmas!

Kā stāsta abas jāšanas entuziastes un šā ceļojuma idejas autores, ideja par ceļojumu zirga mugurā apkārt Latvijai briedusi jau vairākus gadus, darbojoties ar bērniem, pieaugušajiem un zirgiem: “Tā bija vēlme popularizēt šo veselīgo, sportisko, skaisto cilvēka - zirga sadarbības modeli un parādīt Latvijas neskarto dabu un dažādos cilvēkus pierobežā no skatu punkta zirga mugurā.”

“Līga saka: es gribētu apkārt Latvijai. Es saku: labi, seglosim zirgus un jāsim.” Tīna Runce atceras, ka ceļojuma ideja radās visai spontāni.

Pirmais ceļojuma posms zirgu Prīmas un Dempsijas mugurā 620 km garumā pa Latvijas jūras krastu tika veikts jau pērn – 2019. gadā (17. augusts – 1. septembris). Pērnajā augustā ceļojums sākās Lietuvas pusē Nidā un turpinājās vairākus simtus kilometru līdz pat Ainažiem.

Šodien, 4. augustā, tiek dots starts otrajam posmam, kas būs divkārt garāks – plānots nojāt 1386 km pa Latvijas sauszemes robežu.

Ainažos pie robežstabiņa, kur pagājušo gadu četrotne noslēdza ceļojuma pirmo posmu, šodien sākas otrais.

Foto: No personīgā arhīva

Zirdziņus pārgājienam sagatavoja kalējs Roberts Neretnieks.

Foto: No personīgā arhīva
Foto: No personīgā arhīva

Līdzjutēji dāmām līdzi dod paštaisītu zirdziņu – talismanu, lai izdodas sapnis un iecere! “Paldies Ilvai Birzkopei par kolosālu paštaisītu zirdziņu, kurš rūpēsies par to, lai mēs veiksmīgi tiktu apkārt Latvijai ar Prīmu un Dempsiju,” priecājas ceļotājas.

Foto: No personīgā arhīva

Ceļojuma gatavošana un arī pats ceļojums notiek iespējami saudzīgi dzīvniekiem. Ceļojuma laikā dienā tiek veikti aptuveni 40 kilometri, un katrā vietā, kur sanāk piestāt, cilvēki pauž prieku, sastopot šādas ceļotājas.

Dāmu maršruta karte!

Foto: No personīgā arhīva
Foto: No personīgā arhīva

Interesanti fakti par "Ceļojumu pa Latvijas robežu zirga mugurā":

  • pārgājiena ideja radās 2018. gada vasarā;
  • treniņš, plānošana, organizēšana ilgst 10 mēnešus;
  • 2019.gadā ceļu mēroja no Nidas līdz Ainažiem: 16 dienu laikā - 620 km;
  • jau 2019. gada septembrī sākās sagatavošanās nākamajam posmam;
  • šogad 5 nedēļās tiks mēroti 1200 km. Būs 5 atpūtas dienas;
  • katru dienu jātnieces un zirgi nakšņos iepriekš sarunātās naktsmājās pie vietējiem cilvēkiem;
  • 2 dienas pārgājiens notiks arī Igaunijā (Pedele – Korneti).

SKATIES KĀ NOTIKA SAGATAVOŠANĀS DARBI CEĻOJUMAM

"Ļoti ceram, ka atkal būs labs laiks jāšanai, lietus netraucēs, bet arī karstumu nevajag, jo tas nozīmē, ka jāsāk jāt ļoti agri no rīta. Ceram arī, ka nebūs tik daudz dunduru, bet mums līdzi ir segas zirgiem un līdzekļi pret insektiem. Gan mēs, gan zirgi ir labā formā, un mēs ļoti gaidām tikšanos ar cilvēkiem pierobežā," sākot ceļojumu, apcer Tīna. 

Lai izdodas, un gaidām pirmo "Ceļojuma pa Latvijas robežu zirga mugurā" dienasgrāmatu un foto!

Ceļa posms: Ainaži - Rozītes

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu