"Hizbollah" līderis noliedz, ka organizācija būtu kontrolējusi Beirūtas ostu (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X

Libānas šiītu politiskās partijas un bruņotā grupējuma "Hizbollah" līderis Hasans Nasralla piektdien noliedza, ka viņa organizācija būtu kontrolējusi šonedēļ spēcīgajā sprādzienā izpostīto Beirūtas ostu.

"Es pasludinu un kategoriski noliedzu, ka mums šajā ostā kaut kas būtu - nav nedz bruņojuma noliktavu, nedz raķešu, nedz šaujamieroču, nedz spridzekļu, nedz šāviņu, nedz nitrāta," uzrunā televīzijā sacīja kustības līderis.

"Pilnīgi nekā nav nedz tagad, nedz bija pagātnē, nedz būs nākotnē," viņš piebilda.

"Daži mēģina apgalvot libāniešiem, ka [par sprādzienu] ir vainojama "Hizbollah". Tās ir melīgas apsūdzības, sacīja Nasralla.

Libānas prezidents Mišels Auns piektdien sacīja, ka postošo sprādzienu Beirūtas ostā izraisīja nolaidība vai raķetes trieciens.

Vienlaikus prezidents noraidīja aicinājumus veikt starptautisku izmeklēšanu par notikušo.

Varasiestādes iepriekš skaidroja, ka liesmas ostā aizdedzinājušas vairākas tonnas amonija nitrāta, kas noliktavā glabājušās vairākus gadus.

Libānas pilsoņi, tiesību aizstāvības organizācijas un ārvalstu līderi mudinājuši veikt starptautisku izmeklēšanu, lai nodrošinātu procesa objektivitāti, tomēr Auns šo iniciatīvu noraidīja.

Saskaņā ar provizoriskajiem datiem, otrdienas sprādzienā, ko, pēc visa spriežot, izraisīja ostas noliktavā neadekvāti glabāts amonija nitrāts, gājuši bojā vairāk nekā 150 cilvēki, aptuveni 5000 ievainoti un bez pajumtes palikuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Libānas Sarkanais Krusts uzskata, ka vēl aptuveni 100 cilvēki ir pazuduši. Vairums no pazudušajiem strādāja Beirūtas ostā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu