ASV neizslēdz iespēju noteikt sankcijas Baltkrievijai

LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo paziņojis, ka Vašingtona neizslēdz iespēju noteikt sankcijas Baltkrievijai, taču lēmums vēl nav pieņemts.

"Es esmu pārliecināts, ka mēs izskatīsim visas šīs lietas un ir svarīgi noteikt kritērijus. Ko, mūsuprāt, mēs varam izdarīt ne tikai vienpusējā kārtā kā ASV, bet daudzpusējā formātā, lai panāktu labus rezultātus baltkrievu tautai - vai tās būs sankcijas vai lēmumi par produkcijas piegādēm? Tas viss vēl ir jānosaka," intervijā radiostacijai "Brīvā Eiropa" pavēstīja Pompeo.

Pēc viņa teiktā, šobrīd vēl ir pāragri pieņemt lēmumus, ir nepieciešams paskatīties, kā viss attīstīsies Baltkrievijā tuvākajā laikā.

Vienlaikus viņš atkārtoti norādīja, ka vēlēšanas Baltkrievijā nebija brīvas un godīgas, kā arī ASV nosoda vardarbību pret miermīlīgiem protestētājiem valstī.

Jau vēstīts, ka svētdien notikušajās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,09%, liecina oficiālie provizoriskie rezultāti. Opozīcija uzstāj, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

Protesta akcijas Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā naktī uz ceturtdienu beidzās, iztiekot bez asām sadursmēm, kādas bija raksturīgas pirmajām trim naktīm pēc prezidenta vēlēšanām, vēsta Baltkrievijas mediji un aculiecinieki.

Pirms tam Baltkrievijā trīs naktis pēc kārtas bija notikušas asas sadursmes starp protesta akciju dalībniekiem un likumsargiem.

Slimnīcās ārstējas vairāk nekā 250 cietušo, un ir arī bojāgājušie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu