Valainis: Viena no prioritātēm Rīgā būs sakārtot ļoti kritiskā stāvoklī esošās daudzdzīvokļu mājas (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Viktors Valainis
Viktors Valainis Foto: Paula Čurkste/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) viena no galvenajām prioritātēm Rīgā būs sakārtot ļoti kritiskā stāvoklī esošās daudzdzīvokļu mājas, kuru skaits Rīgā ir 3000, intervijā aģentūrai LETA pauda Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Rīgas mēra amata kandidāts, Saeimas deputāts Viktors Valainis.

Latvijas galvaspilsētā no aptuveni 6000 daudzdzīvokļu mājām 3000 ir ļoti kritiskā stāvoklī un šī problēma ir ignorēta jau vismaz 30 gadus, norādīja politiķis. Valainis akcentēja, ka pašlaik iedzīvotāji maksā apsaimniekošanas rēķinu "pretī nesaņemot nekādu pakalpojumu". Politiķis sola to mainīt, nodrošinot iedzīvotājiem tādu īpašuma apsaimniekošanu, par ko nav jāpārmaksā.

Galvenais finansētājs māju atjaunošanā būšot pašvaldības uzņēmums "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP), kas gan būs jāreorganizē, piemēram, RNP sadalot vairākos mazākos uzņēmumos, skaidroja Valainis. Tāpat līdzekļus iespējams iegūt no dažādiem alternatīviem finanšu avotiem saistībā ar Eiropas Savienības "zaļo kursu", kas paredz ēku siltināšanu, norādīja politiķis. Ieguvums pēc māju sakārtošanas būs arī rēķinu samazināšanās iedzīvotājiem.

ZZS un tās sadarbības partiju pārstāvju pārvaldītajās pilsētās ļoti labi ir sekmējusies māju atjaunošana, piemēram, Liepājā bijušā pilsētas mēra Ulda Seska vadībā ir atjaunotas procentuāli visvairāk māju Latvijā, stāstīja Valainis. Tāpat labs piemērs ēku atjaunošanā ir politiskā spēka pārvaldītā Jelgava, piebilda Rīgas mēra amata kandidāts. Partiju apvienība arī apņēmusies sakārtot iekšpagalmu nesalabotās ielas.

Viņš norādīja, ka no ZZS saraksta ar otro numuru kandidējošais ārsts Pēteris Apinis ir apņēmies panākt ģimenes ārstu prakšu pietuvināšanu iedzīvotāju dzīves vietai, kas ir īpaši svarīgi senioriem. Tāpat seniori saņemšot 100 eiro pabalstu zālēm, sola Valainis. Lai veicinātu iedzīvotāju skaita pieaugumu Rīgā, ZZS apņēmusies ieviest 1500 eiro lielu pabalstu par katru jaundzimušo, norādīja galvaspilsētas mēra amata kandidāts.

Politiķis arī redz iespēju izveidot atpūtas vietu Biķernieku mežā, kas risinātu ne tikai aktuālo Teikas iedzīvotāju vēlmi pēc parka, bet dotu atpūtas iespējas arī Purvciema un citu tuvējo apkaimju iedzīvotājiem.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks 29.augustā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu