Visā Šrilankā pazudusi elektrība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/LETA

Visā Šrilankā pirmdien uz vairākām stundām pazudusi elektrība, kad vienā no lielākajām spēkstacijām radušās tehniskas problēmas, pavēstīja valsts elektroenerģijas uzņēmums.

Elektrība pazudusi "tehnisku problēmu" dēļ, kas radušās Keravalapitijas elektrostacijā, netālu no galvaspilsētas Kolombo, sacīja enerģētikas ministrs Dalass Alahaperuma.

Elektrība valstī ar 21 miljonu iedzīvotāju pazuda ap dienas vidu. Pēc sešām stundām elektrības padeve dažiem reģioniem tika atjaunota, bet, pienākot naktij, Kolombo joprojām slīga tumsā.

Iepriekšējo reizi tik nopietnas šāda rakstura likstas Šrilanku piemeklēja 2016.gadā, kad valstī pēc nopietnas sistēmas avārijas elektrība pazuda uz astoņām stundām.

Elektrības pazušana pirmdien cita starpā izraisīja arī haosu satiksmē, jo darboties pārtrauca luksofori, bet policija ar grūtībām spēja nodrošināt darbiniekus svarīgākajiem krustojumiem.

Slimnīcām un citiem svarīgiem infrastruktūras objektiem ir elektrības ģeneratori, savukārt valsts galvenā lidosta Covid-19 krīzes dēļ ir slēgta.

Pusi elektrības Šrilankā saražo termoelektrostacijas, bet otru pusi - ūdens un vēja spēkstacijas.

Keravalapitijas termoelektrostacija nodrošina 12% no visa valsts elektrības pieprasījuma.

Elektrības pazušana lokālos mērogos Šrilankā nav nekas neparasts, bet šādas avārijas valsts mērogā ir retums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu