Krustojums, kurā apjūk un noteikumus pārkāpj daudzi (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Plašs, sarežģīts krustojums ar būtiskām niansēm, kas jāņem vērā, taču sagādā grūtības, atrodas Pārdaugavā netālu no Botāniskā dārza. Tas ir krustojums, kur satiekas Jūrmalas gatve ar Slokas ielu. 

Braucot no Jūrmalas gatves puses, nogriešanās pa labi uz Slokas ielu ir atļauta tikai no labās joslas. To norāda virs brauktuves izvietotās ceļa zīmes. Horizontālais marķējums uz asfalta gan skaidri un gaiši parāda, ka no kreisās joslas var griezties gan pa labi, gan pa kreisi. Tomēr tā ātri vien var iedzīvoties darīšanās ar kārtības uzraugiem, kuri būs citās domās.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Atbildi uz jautājumu, kādēļ pa labi var nogriezties tikai no labās joslas, sniedz nākamais krustojums uz Slokas ielas, kur tai pieslēdzas Kuldīgas iela. Pie tam tā pieslēdzas slīpā leņķī un turpinās ar nobīdi, un tas ir risinājums kā no satiksmes noteikumu testa.

Lai gan varētu domāt, ka šajā krustojumā pa kreisi uz Kuldīgas ielu var droši nogriezties no tramvaja sliežu klātnes, arī tas gluži pareizi nav. Kā norāda Drošas braukšanas skolas direktors Jānis Vanks, šeit ir pārāk intensīva sabiedriskā transporta satiksme, tādēļ pārējiem braucējiem ir jāpiekāpjas apstākļu priekšā.

Tai pašā laikā gan jāsaka, ka uzlabojumus šajā satiksmes mezglā veikt nebūtu ne dārgi, ne sarežģīti. Ko varētu veikt, lai Jūrmalas gatves un Slokas krustojums vairs nebūtu daudzu autobraucēju ikrīta murgs pēc pamošanās, skaties raidījuma TV Auto ziņas sižetā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu